Čistilna naprava v Lenartu v poskusno delovanje

Občina Lenart smelo v novo štiriletno obdobje. Eden najpomembnejših projektov je zagon čistilne naprave, župan je imenoval tudi dva podžupana.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Lenarške svetnice in svetniki z županom Janezom Krambergerjem
Občina Lenart

Novoizvoljeni lenarški občinski svet je na prvi seji prisluhnil poročilu župana Janeza Krambergerja, ki je kot edini županski kandidat na jesenskih volitvah dobil že peti mandat na čelu občine Lenart. Kakor je dejal 61-letni Kramberger v intervjujih pred zadnjimi volitvami, pa po letu 2026 ne namerava več kandidirati.

Svetnice in svetnike občinskega sveta je župan na seji med drugim seznanil z imenovanjem Mojce Guzej za vršilko dolžnosti direktorice občinske uprave. Dosedanji direktor občinske uprave občine Lenart Martin Breznik je bil namreč na zadnjih volitvah izvoljen za župana sosednje občine Sveta Ana, kjer je pred tem že opravljal funkcijo podžupana.

Kramberger je na omenjeni seji predstavil še nekaj najpomembnejših investicij. Občina ima tudi za prihodnja štiri leta zastavljen razvojno naravnan načrt. Nadaljevali bodo gradnjo kolesarskih povezav na širšem območju Slovenskih goric, s čimer se povezujejo z drugimi občinami. V kratkem pričakujejo začetek gradnje dolgo pričakovane obvoznice. Še letos je v načrtu tudi začetek gradnje prizidka k Osnovni šoli Lenart. Turizem bo prav tako še v ospredju projektov. V minulem mandatu je bil eden večjih zalogajev in pomemben prispevek k turizmu tudi obnova Štupičeve vile v Zavrhu, ki vabi obiskovalce ob blizu in daleč.

Eden najpomembnejših projektov za občino pa je gotovo izgradnja čistilne naprave, ki je terjala več let angažmaja. Zdaj že imajo uporabno dovoljenje. Računajo pa, da jo bo izvajalec po enoletnem poskusnem obratovanju občini Lenart predal v delujočem stanju. Župan Kramberger je predstavil še investicije, ki so v zaključni fazi, od ureditve osrednjega trga v središču Voličine, nekdanje viničarske cimprače v Zavrhu in dokončanje izgradnje novega gasilskega doma v Voličini.

Imenovali so tudi članice in člane stalnih delovnih teles lenarškega občinskega sveta. Župan je že imenoval tudi dva podžupana, in sicer bosta to Franci Ornik iz SLS in Gregor Radoha iz vrst svetnikov SDS. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta