(FOTO) Kako so v Žetalah vdihnili novo življenje 300 let staremu lesu in privabili turiste iz vse Evrope

Tjaša Gajšek Tjaša Gajšek
14.08.2024 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Sploh se ne zavedamo, kakšno bogastvo je les. Kako trajen material je in kako malo energije je potrebne, da ga obdelaš," meni Roman Medved.
"Sploh se ne zavedamo, kakšno bogastvo je les. Kako trajen material je in kako malo energije je potrebne, da ga obdelaš," meni Roman Medved.
Marko Vindiš
V nadaljevanju preberite:

"Haložani se ponašamo z neokrnjeno naravo in mirom. Zanimivo je videti, da morajo nekateri ljudje iz velikih mest prepotovati več tisoč kilometrov, da lahko uživajo v tem, kar imamo mi na dosegu roke," o unikatni leseni hiši, ki so jo postavili v osrčju Haloz, pripoveduje Roman Medved iz družinskega podjetja Bioles. Postavili in opremili so jo sami, s svojimi izdelki. 

Les, velika okna in razgledi na vse strani - na domačo Donačko goro, pa bližnji Boč in na gozd. Medvedovi ga imajo 32 hektarjev, levji delež bukovega. "Hiša je na samem, odzivi so dobri. Ljudje iščejo mir in tišino. Za tiste, ki živijo stresno življenje, na dolgi rok množični turizem, kot ga recimo ponujajo sosedje Hrvati, ni odgovor," pravi Medved, njegov oče Vlado pa dodaja, da je prostora za turizem v Halozah več kot dovolj.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta