(FOTO) Večina nove obrtne cone Kidričevo že zasedena. Minister Han: Gre za eno boljših naložb v Sloveniji

Hojka Berlič Hojka Berlič
29.05.2023 18:15
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obrtno cono Kidričevo sta slavnostno odprla minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in kidričevski župan Anton Leskovar.
Obrtno cono Kidričevo sta slavnostno odprla minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han in kidričevski župan Anton Leskovar.
Andrej Petelinsek
V Kidričevem so odprli novo obrtno cono. Z investicijo, vredno 4 milijone evrov, so zagotovili vso potrebno infrastrukturo ter neposreden dostop obrtne in industrijske cone do kidričevske obvoznice. Po besedah kidričevskega župana Antona Leskovarja je zasedenih že okoli 20 od 25 hektarjev površin nove cone. V sklopu ureditve obrtne cone je nov dostop in vhod dobila tudi industrijska cona, v kateri deluje družba Talum, kar je povečalo tudi zanimanje za tamkajšnja zemljišča. Z novim vhodom in dovoznimi potmi, ki se navezujejo na sicer še ne v celoti odprto kidričevsko obvoznico, pa iz Kidričevega in tudi s Hajdine umikajo ves tovorni promet, kar pomeni veliko razbremenitev tako za naselji kot tamkajšnje prebivalce.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta