Frajhamska godba: Nadaljujejo 190-letno tradicijo

Bruno F. Fras
10.08.2019 05:36

Glasbeno dogajanje v mariborskem osrednjem parku je v okviru nedeljskih koncertov prejšnji teden popestrila Frajhajmska godba s Pohorja, ki nadaljuje poslanstvo ustanoviteljev godbe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Člani Frajhamske godbe v mariborskem parku 
Arhiv Godbe

Frajhajmska godba, v kateri igra 21 godbenikov in godbenic, se imenuje po razloženem naselju Frajhajm na jugovzhodnem delu Pohorja, v občini Slovenska Bistrica. Člani Frajhajmske godbe so ponosni na svojo tradicijo, saj spadajo med najstarejše godbe na Slovenskem. V letu 2017, ko je godba praznovala 190 let delovanja, so se podali na samostojno pot, od takrat delujejo pod okriljem na novo ustanovljenega Kulturno-umetniškega društva Frajhajmska godba.
Aprila tega leta so obiskali Bruselj, kjer so zaigrali v Evropskem parlamentu, prav tako pa tudi v Luksemburgu in Strasbourgu, na kar so še posebej ponosni. Nastopajo na različnih prireditvah, udeležujejo se mednarodnih in drugih srečanj godb, prirejajo samostojne koncerte, zaigrajo na praznovanjih, porokah in obletnicah. Njihov glasbeni repertoar obsega poleg koračnic, valčkov in polk tudi cerkvene pesmi. Prav tako posegajo po sodobni glasbi.

Frajhajmska godba na pihala 
Bruno F. Fras
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta