Kidričevo: Še letos začetek gradnje nove ceste do Taluma

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.09.2019 06:23

Na kidričevskem se končujejo dela na cestah in obetajo novogradnje. Na ogledih je bila nedavno tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že vrsto let čakajo na novo dovozno cesto do Taluma.
Slavica Pičerko Peklar

Urejanje 2,1 kilometra dolgega odseka ceste skozi Lovrenc na Dravskem polju se te dni približuje koncu. Gradnjo si je pred dobrim tednom v družbi kidričevskega župana Antona Leskovarja in sodelavcev ogledala tudi ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek.
V Lovrencu je tako na novo urejeno celotno vozišče, na obeh straneh ceste so zgradili pločnik, kolesarsko stezo, avtobusni postajališči, obnovili dve križišči, uredili odvodnjavanje in namestili cestno razsvetljavo. Ob glavni cesti je zgrajena vzporedna pot, namenjena vožnji traktorjev, kmetijske mehanizacije in kolesarjev ter hoji pešcev. Pogodbena vrednost z izvajalcem je 2,5 milijona evrov, Občina Kidričevo projekt sofinancira s 400 tisoč evri.
Se pa v občini Kidričevo pripravljajo tudi na začetek gradnje dolga leta težko pričakovane cestne obvoznice. Direkcija RS za infrastrukturo (DRSI) naj bi že kmalu prav tako uresničila dolgoletno obljubo in do kidričevskega Taluma zgradila težko pričakovano novo dovozno cesto. Gradnjo obvoznice naj bi začeli letos. Vrednost naložbe je 11,5 milijona evrov.

Sanacija brežine na gradu Borl poteka že vse leto.
Slavica Pičerko Peklar
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta