Manj obnove ptujske tržnice za (še) več denarja

Hojka Berlič Hojka Berlič
19.09.2019 18:15

Čeprav so iz projekta med drugim črtali montažno streho in drsališče, bo cena presegla že tako vrtoglavih 5,4 milijona evrov

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novi objekt na tržnici že stoji, obliko dobiva tudi že novo stopnišče.
Hojka Berlič

Obnova ptujske tržnice naj bi bila po zadnjih informacijah izvajalca del zaključena do konca novembra. Kot poudarja županja Nuška Gajšek, vsaj za odprtje večine prenovljenega območja od tega datuma ne namerava odstopiti. Ob tem pa je tudi prepričana, da se bo projekt, kljub temu da so iz njega odstranili številne postavke, ki so jih ocenili kot neracionalne, do konca še podražil: "Zdaj je, kar je. Taka pogodba je podpisana. Pri naslednjih projektih pa si bomo prizadevali, da bomo bolj pozorni na roke, pogodbene obveznosti in možnosti za spremembe."

Novi objekt na tržnici že stoji, obliko dobiva tudi že novo stopnišče.
Hojka Berlič

Najem cenejši od nakupa

Mestni svetniki se bodo na ponedeljkovi seji seznanili z izvajanjem projekta. V povzetku, ki ga je pripravila občina, pa v oči bode predvsem seznam številnih pomembnih sprememb projekta med izvedbo. Med največjimi je zagotovo odločitev, da občina ne bo kupila montažne strehe, saj bi ta pomenila previsoke stroške vsakokratne postavitve ob prireditvah, občina pa tudi nima zagotovljenega prostora za skladiščenje.

Izločili nepotrebno

Občina je junija izvajalca obvestila, da ne bo kupila in montirala reflektorjev, opreme prodajalne, saj bodo prodajalno opremile Javne službe Ptuj, montažnega drsališča, odra, štirih informacijskih tabel (ostaneta še dve) in petih od 15 predvidenih fiksnih hišic. Kot pojasnjuje Gajškova, je razlog predvsem v racionalizaciji obratovalnih stroškov, stroškov vzdrževanja in skladiščenja. Občina je junija izvajalca obvestila tudi o opustitvi del v zvezi z obnovo paviljona na tržnici, saj je ta še vedno v zasebni lasti. Našli so tudi cenejše različice za konstruktivne betone in teraco. Pri rešetkah, svetlobnikih in zaključnih robnikih pa bo inoks zamenjala pocinkana pločevina.

V dogovoru z ZVKD bodo tudi mačje glave v povezovalni uličici zamenjale granitne kocke.
Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta