Miklavž na Dravskem polju: Na nogometnem igrišču kmalu luči

Damijan Toplak Damijan Toplak
19.09.2020 05:00

Nove investicije v občini. Za postavitev reflektorjev v dobrovskem športnem parku in amfiteatra s parkom v Miklavžu si obetajo evropska sredstva.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Navijači Nogometnega kluba Dobrovce se bodo lahko kmalu razveselili novih, varčnejših reflektorjev, kar bo omogočilo tekme in treninge, tudi ko bo temno.
NK Dobrovce

Miklavški župan Egon Repnik je prejšnji torek občinskim svetnikom pojasnil, da so v športnem parku v Dobrovcah razmišljali tudi o gradnji fitnesa na prostem, a so se potem s predstavniki KS Dobrovce in NK Dobrovce odločili za postavitev novih, energetsko varčnejših LED-reflektorjev ob nogometnem igrišču. Za 87.300 evrov vredno investicijo nameravajo pridobiti 61.330 evrov nepovratnih evropskih sredstev v okviru razpisa LAS Lastovica. Reflektorji naj bi bili postavljeni do oktobra prihodnje leto, za tem bi pripravili nočni nogometni turnir. Investicijo so občinski svetniki potrdili soglasno.

Z Miklavževim sejmom do več turizma

Precej enotni so bili tudi pri ureditvi parka z amfiteatrom, tržnico in fitnesom na prostem v sedanjem gozdičku ob Ptujski cesti, pri trgovini Spar.

Od dvanajstih prisotnih svetnikov je proti glasoval le Damir Pekič (Dialog za napredek), ki je menil, da športne naprave ne sodijo tja, a je župan Repnik odvrnil, da je to tako majhen del celotnega projekta (le 15 tisoč evrov od nekaj več kot 207 tisoč) in da imajo zanj že gradbeno dovoljenje, da ne bi bilo smotrno zaustavljati projekta, za katerega bodo prav tako prejeli dobrih 88 tisoč evrov evropskih sredstev. Repnik je še dodal, da bo ta fitnes na prostem bolj za rekreativce, še en bolj profesionalen pa bo ob športnih igriščih pri miklavški osnovni šoli.

Okrog 74 tisoč evrov vredno ureditev parka, velikosti približno 2000 kvadratnih metrov, in javno razsvetljavo bodo urejali od aprila do septembra prihodnje leto, pa tudi tržnico, kar so nameravali že v prejšnjem mandatu, bo v celoti financirala miklavška občina. Miklavžev sejem in postavitev fitnesa na prostem pa bosta sofinancirana iz evropskega sklada in delno s strani projektnih partnerjev (Turistično društvo Miklavž, Prosvetno društvo Matej Bor Dobrovce, Društvo vinogradnikov Miklavž, Društvo upokojencev Miklavž, društvo Glog, DTV Partizan Miklavž in Košarkarska šola Miklavž). Dokončali naj bi ju do septembra 2022. Prav z Miklavževim sejmom, ki se navezuje na ime kraja in občine, želijo povečati turistično prepoznavnost, v amfiteatru pa se bodo lahko organizirale manjše prireditve.

V neposredni bližini miklavškega Spara bo zaživel nov park z amfiteatrom, tržnico in fitnesom na prostem.
Damijan Toplak

Obnova Ptujske ceste, nove kolesarske poti

Feliks Čuček (NSi) je med svetniškimi pobudami opozoril na morebiti pomanjkljivo varovanje miklavškega vrtca, kjer se zadržujejo tudi starejše osebe in je po njegovem upravičen strah pred vandalizmom, a župan Repnik je odgovoril, da se vrtec že varuje. Dušan Janžek (Lista za Miklavž), ki je tudi predsednik KS Miklavž, je opozoril, da je treba pravočasno pripraviti poimenovanje novih ulic v naseljih Borov gozd in Zelene terase ob Sparu, ki se že skoraj zaključujejo, ter preprečiti morebitno odlagališče odpadkov, ki se ustvarja ob dobravskem pokopališču, čeprav je to že na območju mariborske občine. Boštjan Hočevar (Dialog za napredek) pa je opozoril na prevelik hrup v Dravskem Dvoru, ob avtocesti, in pozval, naj miklavška občina znova pozove Dars k zgraditvi ustreznega protihrupnega zidu. Repnik se je strinjal in dodal, da veliko delajo na cestni infrastrukturi in varnejši vožnji v prometu, saj bodo kmalu ob rekonstrukciji Ptujske ceste v Miklavžu med Bell centrom in miklavško občinsko stavbo (prenova občinske stavbe bo sicer končana do konca oktobra) v vrednosti okrog petih milijonov evrov začeli s projektiranjem kolesarskih stez med Miklavžem in Rogozo ter med Dobrovcami in Dravskim Dvorom, kjer računajo tudi na sredstva Eko sklada.

Sicer pa je občinska uprava še poročala, da je občinski proračun v prvem polletju ob 2,42 milijona evrov prihodkov beležil 184 tisoč evrov presežka, do konca leta pa ni predvidenih posebnosti. Se pa pozna, da bo letošnja povprečnina (ne le zaradi dviga s 573 evrov na občana na 623, ampak tudi zaradi naraščanja števila občanov) izdatnejša kot lani, še pravi miklavški župan.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta