Miklavž pri Ormožu: Zakaj obnova kulturnega doma brez sanacije temeljev

Darja Lukman Žunec Darja Lukman Žunec
03.06.2020 06:11

Pri obnovi notranjosti kulturne dvorane v Miklavžu pri Ormožu je občinski svetnik Emil Trstenjak prepričan, da bi bilo treba sanirati tudi temelje njenega jugozahodnega dela

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ob notranji obnovi miklavške kulturne dvorane tudi pomisleki  
Darja Lukman Žunec

Te dni v Miklavžu pri Ormožu prenavljajo notranjost več kot 70 let stare kulturne dvorane. Njeno streho in pročelje so v preteklih letih že uredili, pri obnovi notranjosti pa se je nekoliko zapletalo. Kot opozarja dolgoletni predsednik sveta krajevne skupnosti in ormoški občinski svetnik Emil Trstenjak, je nujno ob obnovi notranjosti sanirati tudi temelje njenega jugozahodnega prizidanega dela, saj je na osnovi opazovanj v zadnjih petih letih prepričan, da se ta del stavbe poseda.

Emil Trstenjak opozarja na razpoke v zidu.  
Darja Lukman Žunec

Stavba se ne bo zrušila, vendar ...

​Na svetniško vprašanje in na sestankih sveta krajevne skupnosti so mu z občine pojasnili, da sanacija temeljev ni potrebna, saj na jugozahodnem delu ne bo prvotno načrtovanega balkona, ki bi obtežil ta del.
A Trstenjak je trdno prepričan, da bi kljub temu kazalo temelje obnoviti: "Nič nisem užaljen, ker balkona, vrednega 40 tisočakov, ne bo, vendar se mi ne zdi prav, da ne najdemo kakih 15 tisočakov za sanacijo temeljev in zadeve ne uredimo za daljše časovno obdobje." Trstenjak meni, da se stavba zaradi nesaniranih temeljev gotovo ne bo zrušila, a obžaluje, če se bodo kmalu spet pojavile razpoke. Te so zdaj vidne v sejni sobi in na pročelju prizidka. In sklene: "Škoda bo te zamujene priložnosti."

​Župan zaupa strokovnjakom

Ormoški župan Danijel Vrbnjak je glede Trstenjakovih opozoril pojasnil, da je bil prvi projekt obnove dvorane iz novembra 2018 sprva res drugače zasnovan: "Sklep elaborata in geotehničnega mnenja o presoji materialno-tehničnega stanja objekta s strani podjetja ZRMK, ki je bil podlaga projektantom za projektiranje, je, da bi bilo treba ob gradnji predvidenega betonskega balkona za 52 ljudi utrditi temelje. Na osnovi tega smo ocenili, da gre za prevelike posege in tveganja, ter se na koncu odločili, da balkona ne bo. Namesto njega smo predvideli lahko montažno konstrukcijo za kamermana in tehnika."

Emil Trstenjak je prve razpoke opazil v sejni dvorani.  
Darja Lukman Žunec
Emil Trstenjak je prepričan, da bi temelje ob jugozahodnem prizidku morali sanirati. 
Darja Lukman Žunec
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta