Na Ptuju presenetila Gajškova

Hojka Berlič Hojka Berlič
18.11.2018 21:05

Na Ptuju volivci v prvem krogu namenili največ glasov Nuški Gajšek, v drugem krogu se bo z njo pomeril Štefan Čelan.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gajškova in Čelan pred drugim krogom poudarjata predvsem sodelovanje.
Igor Napast

Na Ptuju so volivci glede na glasove, ki jih je volilna komisija preštela danes do 22. ure, Nuški Gajšek namenili dobrih 28 odstotkov glasov, Štefan Čelan se je z dobrimi 24 odstotki uvrstil na drugo mesto, Andrej Čuš pa je dobrimi 23 odstotki na tretjem mestu. Takšen rezultat je ob 54-odstotni volilni udeležbi svojevrstno presenečenje, saj ni nobena javnomnenjska anketa županskim kandidatom pred volitvami napovedala takšnega vrstnega reda.
"Tudi zame je svojevrstno presenečenje, glede na vse opravljene ankete," je ob objavi neuradnih rezultatov priznala Gajškova. Kot je poudarila, si želi predvsem, da bo tudi drugi krog tako konstruktiven kot prvi. "Da se bomo povezovali z vsemi, ki so bili sopotniki v kampanji do sedaj in se skupaj odločali, kako naprej," pravi Gajškova.
Kot je povedal Čelan, rezultat Gajškove za njega ni presenečenje, saj je spremljal njeno delo v preteklosti in že večkrat poudaril, da je Gajškova perspektiven kader s precej izkušnjami. "Petič sem na volitvah in vedno poudarjam, da so ankete eno, prava anketa pa je na volilno nedeljo," je o rezultatu še dejal Čelan. "Veselim se, ker vem, da se bodo, če bova v drugem krogu, nekatere strasti, ki so se v zadnjem času vnemale, umirile," pa ob tem še napoveduje nekdanji župan Čelan.
Tretje uvrščeni Čuš je ob rezultatu poudaril, da ni kandidiral proti nikomur, temveč za Ptuj. "Na soočenjih sva si bila z Gajškovo najbolj sorodna. Hvaležen pa sem za prav vsak glas in zagotovo noben ne bo šel v nič," je rezultat komentiral Čuš. Odstotek, ki so mu ga namenili volivci, sicer po njegovem mnenju kaže, da si Ptujčani želijo njegove aktivne vloge v ptujski politiki tudi v prihodnje.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta