Naj športnika Ptuja Sašo Stojak in Tamara Zidanšek

Hojka Berlič Hojka Berlič
06.02.2019 16:33

Nagrada za življenjsko delo Ivanu Čučku, enemu od pionirjev ptujskega letalstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
(z leve) Najuspešnejši športnik leta 2018 Sašo Stojak, prejemnik nagrade za življenjsko delo Ivan Čuček ter Lidija Zidanšek, mama Tamare Zidanšek, ki je prevzela nagrado v hčerkinem imenu.
Hojka Berlič

Za najuspešnejša športnika leta 2018 v ptujski občini sta bila na slovesnosti v Dominikanskem samostanu na Ptuju pretekli četrtek razglašena Sašo Stojak, član Strelskega kluba Ptuj, in Tamara Zidanšek, članica Teniškega kluba Terme Ptuj. "Zame je to predvsem velika vzpodbuda in motivacija za doseganje prihodnjih ciljev, saj so ti visoko zastavljeni," je ob razglasitvi povedal Stojak, ki je trenutno vodilni v 1. A državni strelski ligi v streljanju z zračno pištolo.
Stojak je v letu 2018 nanizal številne odlične rezultate. Kot član slovenske reprezentance je na evropskem prvenstvu v Gyru zasedel peto mesto. Dobro se je odrezal tudi na tekmah za svetovni pokal, bil je štirinajsti na sredozemskih igrah in deveti na univerzijadi. Lani je postal tudi državni posamezni prvak v streljanju z zračno pištolo, ekipni državni prvak v Pokalu Slovenije in najboljši strelec 1. A državne strelske lige v streljanju z zračno pištolo.
Tamara Zidanšek, ki je bila ob podelitvi nagrad na turnirju na Tajskem, je v letu 2018 naredila velik napredek na računalniški lestvici WTA, na kateri je zasedla najvišje 69. mesto. Osvojila je štiri turnirje WTA Challenger, med katerimi šteje največ njena turnirska zmaga v Bolu na Braču. Njen največji uspeh v preteklem letu je preboj v polfinale velikega teniškega turnirja v Moskvi z nagradnim skladom 750.000 dolarjev. Pomemben uspeh je tudi, da je igrala na vseh štirih največjih teniških turnirjih grand slam na svetu.

Leta 2004 je pri 68 letih opravil zadnji skok s padalom.
Slavko Podbrežnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta