Obnova cest na Ptuju in kanalizacija v Suhi veji

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
02.09.2019 16:05

Pet cestnih odsekov za začetek infrastrukturnih investicij v ptujski mestni občini. Obeta se tudi ureditev kolesarske poti v Gregorčičevem drevoredu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Suhi veji gradijo tudi kanalizcijsko omrežje.
Slavica PIČERKO PEKLAR

V ptujskih četrtnih skupnostih Grajena, Rogoznica, Jezero, Panorama in Breg-Turnišče te dni potekajo cestna dela, saj je Mestna občina (MO) Ptuj sredi poletja začela obnovo petih cestnih odsekov. Štiri odseke asfaltirajo na novo, enega bodo še pred jesenjo preplastili. Kot so povedali na MO Ptuj, bodo skupno obnovili dober kilometer cest, izvedbo del v skupni vrednosti 220 tisoč evrov pa je mestna občina zaupala delavcem podjetja Javne službe Ptuj.

S cestami bo vedno kaj dela(ti)

Nove cestne prevleke se veselijo prebivalci Grajenščaka, kjer bo obnovljenih dobrih 320 metrov ceste v vrednosti 52 tisoč evrov. Slabih 50 tisoč evrov bo stala ureditev 250 metrov dolgega odseka povezovalne ceste med Orešjem in Grajeno. Na novo bo asfaltiranih tudi 186 metrov ceste v Žabjaku, za kar je mestna občina zagotovila 61 tisoč evrov. Zidanškova ulica v četrtni skupnosti Breg-Turnišče bo na novo preplastena v dolžini slabih sto metrov, dela pa so vredna 20 tisoč evrov. V Budini v četrtni skupnosti Jezero bodo preplastili 300 metrov ceste K jezeru, kjer je vrednost dela ocenjena na 37 tisoč evrov. Omenjene obnove cestnih odsekov so se že začele, dela pa naj bi končali do konca letošnjega novembra. Da je to prvi sklop urejanja cest po četrtnih skupnosti, dodajajo odgovorni na ptujski mestni občini, kjer za drugi del cestne obnove tačas pripravljajo tehnično dokumentacijo, dela na terenu pa naj bi se začela še v septembru.

​Tudi za pešce in kolesarje

Novi metri asfalta na Zagrebški cesti. 
Slavica PIČERKO PEKLAR

Nova ulična svetila

MO Ptuj se je to poletje lotila tudi posodobitve javne razsvetljave, za kar so v proračunu namenili 90 tisoč evrov. Na različnih lokacijah bo na novo postavljenih 52 svetilk, in sicer v Grajeni dvanajst, v Kicarju deset, v Rabelčji vasi osem. V Krčevini, v Anželovi, Rajšpovi in Klepovi ulici, na Rogaški cesti, v Pacinju, Žabjaku, na križišču Vegove in Rogozniške ceste in pri fitnesu na prostem v Ljudskem vrtu pa bodo poslej v noč svetile po ena do štiri nove ulične luči.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta