Odslej brezplačni pravni nasveti tudi na Ptuju

Hojka Berlič Hojka Berlič
13.01.2020 04:58

Humanitarno društvo Pravo za vse bo vsako prvo in tretjo sredo v mesecu od 17. do 19. ure v prostorih Mestne občine Ptuj brezplačno pravno svetovalo. V projektu Pravna klinika prostovoljci, vsi univerzitetni diplomirani pravniki, člani društva Pravo za vse, zagotavljajo osebno brezplačno pravno svetovanje vsakomur, ki potrebuje brezplačen pravni nasvet.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vprašanje lahko zastavite tudi preko spletnega portala.
Sašo Bizjak

Kot pojasnjujejo, je to pravna pomoč v obliki razgovora, če je vprašanje kompleksnejše, se naknadno dogovorijo za način prejema odgovora. "Naše delo nikakor ne nadomešča odvetnikov, saj svetovanje poteka na elementarni ravni v obliki podajanja pravnih mnenj, na podlagi katerih večinoma ljudje uvidijo, da je treba poiskati nadaljnjo pomoč pri odvetnikih in pristojnih institucijah," pojasnjuje Urška Stopar, predsednica društva.
Pravna klinika je nadaljevanje uspešne zgodbe spletnega portala www.pravozavse.si, kjer lahko uporabniki pravna vprašanja zapišejo v obrazec na spletni strani. "Spletni portal Pravo za vse je projekt skupine absolventov in univerzitetnih diplomiranih pravnikov Pravne fakultete Univerze v Mariboru, ki je nastal iz velike želje pomagati ljudem in hkrati pridobivati dragocene izkušnje v praksi. Gre torej za realizacijo vizije, da bi znanje, pridobljeno med študijem, prenesli v prakso in s tem pomagali tistim, ki takšno pomoč potrebujejo. Z leti je naša ideja rasla in se razvijala, s tem pa so se razvijali tudi različni projekti. Ekipo trenutno sestavlja približno 30 članov. V petih letih smo brezplačno podali že več kot 10.000 pravnih mnenj," je razložila Stoparjeva. Pravna klinika že od leta 2016 uspešno posluje v Mariboru, kasneje so jo odprli še na Ravnah na Koroškem in v Črenšovcih.
Na Ptuju bodo za pravne nasvete prvič na voljo v sredo, 15. januarja, od 17. do 19. ure. Najava ni obvezna. Tisti, ki želijo, pa lahko svojo potrebo po pravnem svetovanju, skupaj z vprašanjem, predhodno pošljejo na elektronski naslov odgovor@pravozavse.si.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta