Poljčane: Naposled dobili moderno športno igrišče

26.09.2021 04:00
V Poljčanah so slovesno odprli prenovljeno športno igrišče. Veliko je približno 8500 m2 in ponuja številne možnosti vadbe, namenjene tako potrebam Osnovne šole Kajetana Koviča Poljčane kot vsem drugim obiskovalcem. Novo igrišče zajema dve igrišči za košarko, odbojkarsko igrišče in igrišče za futsal, vse športne površine so obdane z atletsko stezo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Novo športno igrišče Foto: Arhiv Občine Poljčane
Občina Poljčane

"Igrišče je odlično vkomponirano v obstoječi prostor vrtca, šole in telovadnice. Je lep primer dobro izpeljane investicije, ki se vklaplja v okolje. Kot veste, je treba varovati okolje, varovano s projektom Natura 2000. Zato pri naših investicijah angažiramo vrhunske arhitekte in projektante," poudarja Stanislav Kovačič, župan občine Poljčane. Naložba je stala 826 tisoč evrov, pol milijona evrov je v dveh letih zagotovila občina sama, preostali denar so pridobili od ministrstva za gospodarstvo.

"Igrišče je izjemno in kar vabi k športnim dejavnostim. V današnjem času je to zelo pomembno, saj za to, da se lahko učimo, da se razvijamo, potrebujemo gibanje. Športno igrišče ponuja na relativno majhnem prostoru neizmerno veliko možnosti za najrazličnejše športne dejavnosti, tako za pouk kot za rekreacijo, druženje in za srečevanja," pravi Francka Mravlje, ravnateljica OŠ Kajetana Koviča Poljčane.

Stanislav Kovačič
Igor Napast

V investicijo je vključena tudi izgradnja druge infrastrukture. "Uredili smo zunanji objekt za pouk v naravi. Pripravili smo tudi vse za izgradnjo kanalizacijskega sistema, za odvajanje in čiščenje odpadnih voda ter položili približno 150 metrov kanalizacijskih cevi in tlačnega voda. Prav tako pa smo pripravili črpališče," še pojasni župan Kovačič.

Organizirana športna vadba in s tem povezane tudi investicije imajo v Poljčanah zelo dolgo tradicijo. Začetek organiziranega razvoja telesne vzgoje se je začel z ustanovitvijo Sokolskega društva leta 1930. Pobuda je vzklila v učiteljskih vrstah, ki so bili tudi prvi vaditelji. Medse so pritegnili veliko šolske "dece", ki takrat ni imela stalne in redne šolske telovadbe.

Po drugi svetovni vojni se je razmahnilo športno in kulturno življenje na šoli. Učenci so se začeli udeleževati tekmovanj po Sloveniji in tudi zunaj njenih meja. Leta 1951 je začela osnovna šola za pouk telovadbe uporabljati dom oziroma telovadnico Partizana. Leta 1973 so odprli novo šolo, okolico pa so urejali do leta 1975, ko so na pobudo ravnatelja Alojza Mesariča zgradili atletsko stezo v dolžini 200 metrov. Leta 1978 so, tudi s prostovoljnim delom učencev in delavcev šole, asfaltirali košarkarsko in odbojkarsko igrišče. Leta 1997 so zgradili novo in moderno telovadnico. Leta 2010 so v športnem parku pri velikem nogometnem igrišču zgradili ograjeno igrišče z umetno travo in odbojkarsko igrišče za igro na mivki, zdaj pa imajo torej nova še druga igrišča.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta