Ptujski evropski prvak Kristjan Čeh lovi magičnih 70 metrov

Hojka Berlič Hojka Berlič
05.08.2019 13:52

Kristjan Čeh, komaj dvajsetletni evropski prvak med mlajšimi člani v metu diska, cilja na svetovno prvenstvo, ne skriva pa tudi želje po nastopu na olimpijskih igrah prihodnje leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Županja je Kristjanu Čehu med drugim podarila majico z napisom "Zgodovinska zmaga v zgodovinskem letu".
Hojka Berlič

"Met je bil res fantastičen, res sem ga čutil, disk je resnično letel. In ta met je popeljal, lahko rečem, v sam svetovni vrh," je strnil svoj pogled na rekordni met, ki mu je julija v švedskem mestu Gävle prinesel zmago v metu diska na evropskem prvenstvu v atletiki za mlajše člane do 23. leta starosti ptujski atlet Kristjan Čeh. Novega, kar 206 centimetrov visokega in komaj dvajsetletnega evropskega prvaka med mlajšimi člani v metu diska, ki je lovoriko dosegel z novim državnim rekordom 63,82 metra, je danes, ob občinskem prazniku, s sprejemom počastila še ptujska županja Nuška Gajšek, ki je ob tem poudarila tudi zavezo občine, da njemu in podobno nadarjenim športnikom pomaga na poti do nadaljnjih uspehov. "Imamo razpis za promocijo športa. Sredstva zanj sicer ostajajo v enaki višini, saj si več v tem letu ne moremo privoščiti, se pa dogovarjamo, da bi v ta razpis vključili tudi individualne športnike, kot je Kristjan Čeh in ostali, ter bi jim na ta način lahko nekoliko pomagali," je pojasnila Gajškova.

Prvi ptujski evropski prvak

Sprejema se je udeležil tudi Čehov trener Gorazd Rajher, ki ni želel napovedovati, kako daleč lahko njegov varovanec v prihodnje seže, saj "vse ostaja odprto". "Poskušamo loviti magično mejo 70 metrov in po njegovih željah preseči to mejo, se poistovetiti z njegovim idolom Robertom Hartingom in videli bomo, kaj bo prihodnost prinesla." Kot je še povedal Rajher ima sicer ptujska atletika že dolgo brado: "Prve uspehe je žel maratonec Mirko Vindiš, z nastopi na poletnih olimpijskih igrah leta 1988 in 1992, naslednjo nit je vlekla Nina Kolarič z nastopom na poletnih olimpijskih igrah 2008. S takšnim rezultatom, kot je naslov evropskega prvaka, pa se še nismo srečali. Tako, da je iz tega vidika to zdaj največji dosežek. Vendar so vrhovi visoki, zato gremo naprej."
Nedavni naslov evropskega prvaka sicer Čeh vidi tudi kot izjemno odskočno desko za v naprej. Njegova največja želja v tem letu ostaja uvrstitev na člansko svetovno prvenstvo konec septembra v Dohi, ne skriva pa tudi želje po nastopu na olimpijskih igrah prihodnje leto.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta