Spuhlja: Sosedje so se pomerili v športu in družili

Slavica Pičerko Peklar Slavica Pičerko Peklar
07.09.2019 03:07

V vseh osmih četrtnih skupnostih ptujske mestne občine se prebivalci vsaj enkrat na leto družijo na četrtnih prireditvah. Veselo je bilo pretekli konec tedna tudi v Spuhlji, kjer so precej kritični do cestnih povezav in centra za odpadke.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vaško druženje v Spuhlji.
Slavica Pičerko Peklar

Na tradicionalnem, letos že 18. druženju so se ob koncu tedna zbrali krajani ptujske četrtne skupnosti Spuhlja. Srečanje je, kot običajno, bilo pri vaško-gasilskem domu v središču naselja, prišlo je kar blizu sto prebivalcev, ki so ob dobri hrani in pijači kovali načrte, kako preživeti prihodnje leto.
"Glavnina naše vasi se razprostira ob glavni državni cesti med Ptujem in Ormožem, kar močno vpliva na življenje naših ljudi. Cesta nas ne povezuje, pač pa negativno vpliva na kvaliteto našega življenja, zato pričakujemo, da bo obnova te ceste takšna, kot si je želimo. Aktivno bomo sodelovali pri sprejemanju dokumentov za posodobitev te prometnice," napoveduje Branko Strelec, predsednik sveta četrtne skupnosti Spuhlja, in še dodaja, da domačini, ki živijo le nekaj kilometrov iz mestnega središča, še najbolj pogrešajo urejene kolesarske poti, kar bi jim omogočilo varno pot v službo in šolo.
Tod se že skoraj dve desetletji ubadajo tudi z vprašanjem urejanja in delovanja Centra za ravnanje z odpadki (CERO) Gajke. V prihodnje naj bi, po sprejetih dokumentih, center prenehal delovati, a nekateri načrti kažejo, da bi kazalo CERO Gajke posodobiti in nadgraditi. "Vsekakor se bomo aktivno vključili tudi v snovanje prihodnosti Gajk," napoveduje Strelec. Domačini, ki so se tudi na tokratnem srečanju pomerili v športnih igrah in se radostili ob nastopih najmlajših, še vedno radi sodelujejo v kakšnih prostovoljnih akcijah, še posebno, ko je treba poskrbeti za urejenost športnega parka, zelo dejavni so v Spuhlji gasilci, šahisti, člani etnografskega društva Korant. S svojim delom in razstavami navdušujejo članice Društva gospodinj Marjetice, ki bodo to jesen začele delati v okviru projekta LAS. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta