V Cirkovcah stavijo na mlade igralce namiznega tenisa

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
08.07.2023 05:30

Ženska članska ekipa državno prvenstvo v prvi ligi sklenila na zadnjem mestu, moška se je iz tretje lige prebila v drugo

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Premočno so osvojili naslov prvaka tretje lige, od leve: Matic Slodej, Vitan Plajnšek, Aleks Koren, Primož Koban in Jan Širec.
Klubski arhiv

Za prepoznavnost naselja Cirkovce v občini Kidričevo, ki premore nekaj več kot 400 prebivalcev, vrsto let skrbijo tudi igralci in igralke tamkajšnjega namiznoteniškega kluba. Potem ko se je moška ekipa pod nazivom Šternmatik Cirkovce po dveh sezonah igranja iz tretje in nato iz druge slovenske lige v sezoni 2013/14 prebila v prvo, je bil to velik praznik za športne navdušence v Cirkovcah. Tedaj so za ekipo tekmovali trije izkušeni prvoligaški namiznoteniški igralci, Danilo Piljak, Primož Koban in Gregor Kocuvan, ob njih pa so še Luka Krušič, Darko Hergan in Žan Napast. V prvi prvoligaški sezoni 2014/15 je Šternmatik osvojil šesto mesto, v sezoni 2015/16 pa se je klub odpovedal igranju med slovensko elito. Takratni predsednik kluba Darko Hergan je klubsko odločitev utemeljil s temi besedami: "Največji razlog je bilo pomanjkanje denarja. Igralci niso bili iz Cirkovc, morali smo jim povrniti potne stroške in tako je počasi začelo primanjkovati denarja. Ekipa je razpadla, fantje so si našli druge klube ali so prenehali igrati."

Katja Krajnc
Črtomir Goznik

Brez treningov ni uspehov

Po razpadu moštva so v Cirkovcah več pozornosti namenili dekletom in počasi oblikovali ekipo, ki se je z uspešnimi igrami v sezoni 2019/20 iz druge lige prebila v prvo, v dveh sezonah osvojila peto mesto, v letošnji, ko so zanjo igrale Katja Krajnc, Ina Unger, Zoja Žolek in Tia Rudolf, pa je prvenstvo končala na sedmem, zadnjem mestu z zgolj eno zmago. "Dekleta študirajo, niso imela dovolj časa za treninge, kar se je poznalo v njihovi igri. Brez treningov si v prvoligaški konkurenci obsojen na zadnje mesto. Z dekleti se bomo pogovorili, kako naprej, podpiramo jih pri študiju, ta je na prvem mestu. Imamo nekaj mladih igralk, ki bi lahko uspešno igrale in se kalile v drugi ligi, zato razmišljamo, da bi izstopili iz prve lige in igrali v drugi. Ob Zoji Žolek imamo še nekaj mladih igralk, med njimi nadarjeno kadetinjo Saro Erhatič. Videli bomo, kaj je najboljše za klub," je povedal Danilo Piljak, igralec in trener NTK Cirkovce.

Preplet izkušenosti in mladosti

V Cirkovcah pa so zadovoljni z igrami, ki jih je v minuli sezoni prikazala moška ekipa v tretji ligi vzhod. Ekipa, za katero so ob Danilu Piljku, Primožu Kobanu in Maticu Slodeju igrali mladi Aleks Koren, Vitan Plajnšek in Tilen Križanec, je v konkurenci osmih klubov odigrala 14 tekem, v vseh zmagala in si tako zagotovila nastop v kvalifikacijah za drugo ligo. V polfinalu je v dveh tekmah izločila Vrhniko, nato pa v finalu v dveh tekmah še Savinjo II. "V gosteh v dvorani OŠ Luče smo tekmeca premagali s 6:2, v naši dvorani pa s 6:4 in se veselili napredovanja," pravi Piljak, ki je v sezoni igral dva dvoboja in oba dobil. Prvo ime ekipe in tudi tretje lige je bil izkušeni Matic Slodej, nekdanji igralec Mute in ŽNTK Maribor, ki je v prvenstvu nanizal kar 46 zmag in doživel le en poraz, v dvojicah s Korenom. Koban je imel razmerje med zmagami in porazi 7:2, Koren 51:7, Križanec 7:9, Plajnšek pa 5:7.

"V novi sezoni, v drugi ligi, bomo več priložnosti za dokazovanje ponudili mlajšim igralcem, predvsem 13-letnemu Aleksu Korenu, vodilnemu igralcu med mlajšimi kadeti v Sloveniji, ki zmaguje domala na vsakem domačem tekmovanju v tej starostni kategoriji. Veliko stavimo tudi na kadeta Vitana Plajnška pa na Jana Širca, Tiana Hajnška in Aljaža Ferenčiča. To so nadarjeni mladi igralci iz Cirkovc ali okolice, ki naj bi tvorili jedro ekipe v drugi ligi ob pomoči katerega od izkušenejših igralcev. Poleg tega želimo najmlajšim omogočiti igranje v tretji ligi," je dodal Danilo Piljak, ki mu pri treningih ob Urbanu Ovčarju občasno pomagata tudi Matic Slodej in Primož Koban.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta