V Hočah pomagali otrokom na poplavljenih območjih

Damijan Toplak Damijan Toplak
26.08.2023 07:00

Dobrodelni akciji zbiranja šolskih potrebščin so se pridružili tudi v Hočah

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Šolske potrebščine za žrtve poplav so zbirali tudi v hoški osnovni šoli.
Damijan Toplak

Ob zaposlenih na mariborskih osnovnih šolah OŠ Ludvika Pliberška in OŠ borcev za severno mejo so se tudi na osnovnih šolah v hoško-slivniški občini, namreč OŠ Dušana Flisa Hoče in OŠ Franca Lešnika - Vuka Slivnica, priključili dobrodelni akciji zbiranja šolskih potrebščin za otroke iz poplavno prizadetih območij, konkretno s Koroškega in iz Zgornje Savinjske doline. Na hoški osnovni šoli, ki smo jo obiskali ob tej priložnosti, sta dobrodelno akcijo koordinirali učiteljica Brigita Pećanac in pedagoginja Nuša Oder.

Humanitarni akciji so se pridružili številni občani, skrajno levo Brigita Pećanac, pobudnica akcije in učiteljica, ter ravnatelj hoške osnovne šole Alojz Velički (v sredini).
Damijan Toplak

Akcija je potekala v dopoldanskih in popoldanskih urah pretekli petek, občane, ki so se odločili za pomoč, pa so učiteljice hoške osnovne šole pogostile in se jim s tem za njihov prispevek zahvalile s kavico in rogljičkom. "Odziv je daleč nad našimi pričakovanji. Lepo je videti, kako otroci, najpogosteje v spremstvu staršev, podarijo različne šolske potrebščine z željo, da bi se lahko čim prej v šolske klopi podali otroci tudi na tistih območjih Slovenije, katere so najhuje prizadele nedavne poplave. Prinašali so zvezke, šolske mape, radirke, pisala, škarje, flomastre, tudi knjige, medtem ko učbenikov nismo zbirali," je povedala Brigita Pećanac. Nuša Oder je dodala, da so se povezali z mariborskimi osnovnimi šolami in da je moči v tej akciji združil celoten kolektiv hoške osnovne šole.

Za šoloobvezne otroke na poplavljenih območjih Koroške in Zgornje Savinjske doline so že v dopoldanskih urah zbrali veliko šolskih potrebščin.
Damijan Toplak

Alojz Velički, ravnatelj OŠ Dušana Flisa Hoče, je pojasnil, da se je akciji pridružila tudi slivniška osnovna šola in da bodo zbrane stvari ob pomoči PGD Slovenj Gradec, društva Humanitarček in predstavnikov šol s poplavno prizadetih območij šle na Koroško in v Zgornjo Savinjsko dolino. Na hoški osnovni šoli tudi letos niso počivali in so po lani dokončani razširitvi šole pred začetkom letošnjega šolskega leta prenovili določene zunanje in notranje šolske prostore.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta