V Lenartu je pričela na polno delovati centralna čistilna naprava za 4200 gospodinjstev

Marjan Toš
05.11.2023 05:10

Gradnja CČN je sicer del obsežnega projekta odvajanja in čiščenja odpadnih voda v občini Lenart, katerega vrednost znaša skupaj 5,76 milijona evrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Po prerezu traku sta si Franc Bogovič in Janez Kramberger zadovoljno segla v roke.
Arhiv občine Lenart

Minuli petek so v Kidričevi ulici v Lenartu pripravili svečanost ob uradnem začetku delovanja moderne centralne čistilne naprave (CČN), na katero je priključenih 4200 gospodinjstev Lenarta in celotna industrijska cona. Slovesnega odprtja v Čreti na koncu Kidričeve ulice so se udeležili lenarški župan Janez Kramberger, Branko Potočnik, direktor izvajalskega podjetja CID, d.o.o., evropski poslanec Franc Bogovič z evropsko delegacijo odbora za regionalni razvoj, v kateri so bili še Romana Tomc, Sunčana Glavak in Tomislav Sokol iz Hrvaške in Leopoldo Lopez Gil iz Španije. Uradni del dogodka sta z glasbenim programom sklenila Tim Ribič in Špela Pokeržnik.

Gradnja CČN je bila končana novembra lani, ko je Občina Lenart za čistilno napravo pridobila uporabno dovoljenje in je ta začela poskusno obratovati. Naložba v vrednosti 4,72 milijona evrov je namenjena čiščenju odpadnih komunalnih vod celotnega mesta Lenart s celotno industrijsko cono in naselja Radehova. Kmalu pa bo nanjo priključeno še naselje Lormanje. CČN Lenart omogoča sprejemanje grezničnih gošč in blata iz malih čistilnih naprav za celotno občino. Naložbo sta sofinancirala Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta