V Miklavžu na Dravskem polju raste skoraj 60 novogradenj

DT
21.07.2019 08:02

Že v naslednjem letu bi lahko imela občina, z vselitvijo prebivalcev v nove stanovanjske objekte, skupaj več kot 7000 občanov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V naselju Dobrovce gradijo 13 novih stanovanjskih hiš, od katerih se jih šest gradi individualno, preostale gradita in prodajata podjetji Lesam in Premium.
Damijan Toplak

Stanovanjska gradnja v občini Miklavž na Dravskem polju tudi letos ne pojenja. Po zadnjih podatkih je imela miklavška občina 6744 prebivalcev, od tega 4192 v kraju Miklavž na Dravskem polju, 1072 v Skokah, 814 v Dobrovcah in 666 v naselju Dravski Dvor. Prav v slednjem podjetje Noah končuje gradnjo štirih stanovanjskih dvojčkov, od katerih sta dva že prodana, preostala dva pa še ne, a so za enega tik pred podpisom kupoprodajne pogodbe, je pojasnila Vojka Jurak iz podjetja Noah. Pri teh dveh preostalih dvojčkih bo mogoče, da jih kupci dokončajo sami ali pa zanje investitor, ki ima tam, v Ulici 8. februarja, kjer se gradita stanovanjska dvojčka, še eno gradbeno parcelo za gradnjo ene individualne stanovanjske hiše, za katero bodo prav tako pričeli pridobivati gradbeno dovoljenje.

V Dravskem Dvoru sta dva stanovanjska dvojčka (dupleksa) že prodana, dva se še prodajata. Zraven je na voljo še ena gradbena parcela za individualno stanovanjsko hišo.
Damijan Toplak
Naselje Dobrovce bo v kratkem bogatejše za 13 novih stanovanjskih hiš.
Damijan Toplak
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta