V Prepoljah drsanje še ves februar

Damijan Toplak Damijan Toplak
02.02.2019 05:41

Letos za drsališče v Prepoljah v občini Starše skrbijo člani Krajevne organizacije Rdečega križa Marjeta na Dravskem polju. Načrtujejo, da bo možno drsati vse do konca februarja, torej tudi v času letošnjih zimskih šolskih počitnic.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
V Prepoljah so zadovoljni z obiskom ob začetku drsalne sezone.
Igor Napast

Pretekli petek so v Prepoljah odprli drsališče, za katero letos skrbijo člani Krajevne organizacije Rdečega križa (KORK) Marjeta na Dravskem polju, ki prav letos zaznamuje 70 let delovanja in združuje krajane Marjete, Prepolj, Trnič in Brunšvika. Prepoljsko drsališče, ki je sicer v lasti občine Starše, so preselili iz Kidričevega, pri njih pa so si sposodili šotor, tako da gre dejansko za pokrito drsališče. V Prepoljah se lahko tako, zlasti najmlajši, že sedmič zapored veselijo drsališča dolžine 20 metrov in širine 10 metrov. Drsanje je za vse, ne le za občane Starš in Kidričevega, brezplačno, dva evra se plača le za izposojo drsalk.

Pretekli petek je bilo ob odprtju prepoljskega drsališča živahno.
Igor Napast

Verjetno tudi hokejske tekme

Letos za prepoljsko drsališče skrbijo v KO RK Marjeta na Dravskem polju, pove njihov predsednik Ivan Paveo, v preteklih letih pa so to nalogo opravljali tudi gasilci, igralci kegljanja na vrvici in člani športnega društva, vsi iz Prepolj. Posebnih dogodkov v času drsalne sezone v Prepoljah ne pripravljajo, pričakujejo pa, da se bodo skupinsko drsanja udeležili osnovnošolci iz Starš in Marjete, pa tudi od drugod, saj so jih lani na primer obiskali tudi učenci iz Vidma pri Ptuju. Morda tudi letos pri njih kakšen trening opravijo mariborski hokejisti Lisjaki ali pa se organizirajo domačini iz Prepolj in pripravijo kakšno revialno tekmo. Pričakujejo še, da jih bodo skupinsko s svojim podmladkom obiskali prepoljski gasilci in pa mladinska hokejska ekipa iz Prepolj.

Odprto vsak dan

Drsališče v Prepoljah je odprto vsak dan od ponedeljka do nedelje, med 16. in 21. uro, načrtujejo pa, da bo odprto vse do konca februarja, tudi za čas letošnjih šolskih počitnic. "Največ bo odvisno od vremena, pri čemer za obstoj ledu niso toliko nevarne visoke temperature kakor južni veter," pojasni Ivan Paveo ter doda, da se je ob drsališču mogoče okrepčati tudi s toplim čajem in toplimi sendviči. Stroške delovanja drsališča v Prepoljah v veliki meri krije Občina Starše.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta