V Selah pri Polskavi se domačini trudijo za lep kraj. V središču kraja tudi poseben štor s Pohorja

Tomaž Ajd
01.05.2021 05:00
Prizadevni člani Turističnega društva Klas urejajo kraj in postopoma postavljajo raznorazne zanimive stvari. Najprej so uredili zeliščni vrt, zatem pa še vlakec, razne skulpture in ostale unikatne izdelke. V jaslicah so na ogled številne nagačene živali, med njimi kočevski medved in grizli iz Kanade. Lovske trofeje sta podarili družini Mohorič in Pečovnik.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Štor, zanimiva igra narave Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Selani so še posebej ponosni na ogromen štor, ki ga je v vas pripeljal Peter Keršič. "Štor sem pripeljal s Pohorja, nahajal se je pri Riflovi pečini v Frajhajmu. Gre za zanimivo igro narave, štor je zares zelo lep. Zagledal sem ga, ko sem vozil gramoz, in pomislil, da bi ga lahko postavili na ogled v naši vasi. Čistil sem ga pet dni, ponosen sem, da je štor ohranjen v čast Pohorcev in Frajhajma," je razložil Keršič. Ob štoru je njegova žena Irena postavila cerkvico z Areha.

Prizadevni člani TD Klas Foto: Tomaž Ajd
Tomaž Ajd

Poleg zakoncev Keršič pri urejanju vasi sodelujejo še Milena Selinšek, predsednica društva TD Klas Sele pri Polskavi, Anica Špendl, Darko Soršak, Ivica Kočevar, Milena Rotko, Ida Rotko in Milan Kajnč.

Privlačno urejen kraj so si že ogledali učenci polskavskih šol, krajani Sel vabijo tudi ostale šole in vrtce, da pridejo in si ogledajo njihove zanimivosti.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta