(VIDEO) Atlet Kristjan Čeh s kolesom odkriva vinorodni predel, zaledje domačega Ptuja

Hojka Berlič Hojka Berlič
12.11.2023 04:46

Zavod za turizem Ptuj je v sodelovanju s ptujskim atletom Kristjanom Čehom pripravil promocijski video na Mestni Vrh, v katerem Čeh vozi ne le kolo, ampak tudi traktor

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prizor iz promocijskega videa  
Hojka Berlič

Zavod za turizem Ptuj je letos ponatisnil kolesarski in pohodniški zemljevid Pot na Mestni Vrh, ki je zdaj na voljo tudi v angleškem jeziku, označeni so tudi vsi turistični ponudniki. Nedavno so predstavili še promocijski video, v katerem ptujski atlet Kristjan Čeh z družbo kolesari med vinogradi in sadovnjaki ptujskega vinorodnega zaledja. Kot pravijo na zavodu, se je Čeh tudi sam prepričal, da Mestni Vrh preseneča s panoramskimi razgledi na najstarejše slovensko mesto, ob postankih za razvajanje z lokalnimi vini in domačo kulinariko pa ponuja številne zanimivosti. "Pozicioniranje Mestnega Vrha kot ptujskega podeželja je ključen projekt Zavoda za turizem Ptuj, ki izvaja vrsto aktivnosti za turistični razvoj," je pojasnila direktorica Tanja Srečkovič Bolšec.

Video si lahko ogledate tukaj

V sodelovanju s Planinskim društvom Ptuj, Društvom vinogradnikov in sadjarjev Osrednje Slovenske gorice, Šolskim centrom Ptuj - Šolo za ekonomijo, turizem in kmetijstvo, Hiško Herberstein, Kmetijo Črešnik in Rimskim kampom Poetovio so izvedli že več projektov, kot je bila (Spomladanska) Pot na Mestni Vrh, Dan odprtih vrat turističnih ponudnikov in turistično vodenje po knjižni predlogi Bogdana Novaka Trte umirajo stoje. V sklopu Evropskega tedna mobilnosti so pripravili kolesarsko vodenje na Mestni Vrh. To nedeljo, 12. novembra, bodo pripravili še Zgodbe Mestnega Vrha, kjer bodo lahko obiskovalci v družbi tamkajšnjih vinogradnikov poklepetali z aktualno ptujsko vinsko kraljico Lucijo Kramer.

V začetku meseca sta zaživela še dva projekta, povezana z Mestnim Vrhom. V sklopu razvoja zelenega doživetja turistom ponujajo kolesarski vodeni ogled vinorodne pokrajine s poudarkom na ogledu Stare preše. Drugi projekt je interaktivni digitaliziran prikaz kolesarskih poti z izrisanimi višinomeri, s prenosljivimi GPX-sledmi in podrobnejšimi opisi kolesarskih poti. Ti produkti nastajajo ob pomoči javnega razpisa Slovenske turistične organizacije za sofinanciranje aktivnosti promocije turistične ponudbe vodilnih destinacij v Sloveniji v letu 2023.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta