Zaradi dolgov prekinili pogodbo o najemu Hostla Kurent

Hojka Berlič Hojka Berlič
08.08.2019 16:40

Ptujski Hostel Kurent po še ne dveh letih delovanja znova zapira vrata. Najemnik je v tem času pridelal za 50 tisočakov dolgov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Vrata Hostla Kurent se bodo kmalu znova zaprla. 
Hojka Berlič

Kot so pojasnili na ptujski občini, je odpoved pogodbe o najemu Hostla Kurent že pravnomočna, in sicer iz krivdnega razloga neplačevanja najemnin in obratovalnih stroškov. "Pozvali smo najemnika, da lokal preda nazaj v naše roke in roke Centra šolskih in obšolskih dejavnosti (CŠOD), ki je pooblaščen za upravljanje državnega deleža hostla. Če najemnik sam ne bo predal najemnega prostora, bomo takoj po sodnih počitnicah začeli urejati vse potrebno za pridobitev sodnega sklepa za izpraznitev prostorov," so pojasnili na občini. Najemnik naj bi sicer v dogovoru z občino in CŠOD svojo dejavnost prenehal konec tega meseca in s septembrom objekt tudi predal.

Konkretnih idej ni

Po besedah direktorja CŠOD Branka Kumra že potekajo pogovori z občino, kakšno dejavnost v prihodnje umestiti v prostore sedanjega hostla. Možnosti je več. Od tega, da bi prostore za svojo dejavnost izkoristil Center interesnih dejavnosti Ptuj (CID), do tega, da bi v prostorih znova zaživel mladinski prenočitveni center.

Hojka Berlič

Prazne obljube

Gostinec in hotelir Slavko Vilčnik ter njegov poslovni partner Denis Ornik sta hostel prevzela v najem poleti 2017, goste sta začela sprejemati oktobra istega. Ob odprtju sta napovedovala obnovo dotrajanih prostorov in stavbnega pohištva ter dodatna vlaganja v skupno 1000 kvadratnih metrov veliko stavbo, kjer ponujajo 50 ležišč. Sobe naj bi opremili s klimatskimi napravami, stavba pa naj bi bila z veliko dvorano in prostorno kuhinjo idealna tudi za dodaten zaslužek. Kot je takrat zagotavljal Vilčnik, se za goste ni bati. V Park hotelu Ptuj, ki ga je podjetje Tribo, katerega solastnik je leta 2017 postal tudi Vilčnik, prav tako najelo za deset let, so po njegovih besedah namreč dobro poslovali in imeli več povpraševanja kot ležišč. Za potrebe delovanja hostla naj bi zaposlili tudi štiri ljudi.
Medtem naj bi po naših informacijah tudi lastnik Park hotela Ptuj najemno pogodbo s podjetjem lani predčasno prekinil. Najemnik Hostla Kurent pa je letos julija samo ptujski občini dolgoval dobrih deset tisoč evrov, praktično vso preteklo najemnino. Po pogodbi bi namreč moral občini plačevati 787 evrov najemnine mesečno, še 1312 evrov pa CŠOD. Skupni dolg najemnika, ki se je nabral v vsem času, kar vključuje neplačano najemnino pa tudi vse druge številne neporavnane obveznosti, naj bi sicer po ocenah direktorja Kumra zdaj znašal okoli 50 tisoč evrov. "Zaradi izvršbe smo zdaj sicer dobili nekaj nakazil. Najemnik pa se je tudi pisno obvezal, da bo poravnal vse obveznosti do nas," pravi Kumer.

Hojka Berlič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta