Zavrh: Razgledni stolp dobi novo preobleko

MT
26.11.2023 05:04

Občina Lenart je pridobila državna sredstva za sofinanciranje sanacije završkega razglednega stolpa in ploščadi pod njim

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Obnova stolpa na Zavrhu
Marjan Toš

Dela so v polnem teku in v prihodnjih dneh bo nova ploščad s parkirišči in avtobusnim postajališčem povsem urejena. Prav tako na veliko urejajo okolico stolpa, ki ga bodo v celoti obnovili.

Zaradi dotrajanosti je bil stolp iz leta 1981 nujno potreben temeljite obnove s čiščenjem jeklenih površin s peskanjem, antikorozijsko zaščito in nanosom zaključnega opleska ter z novimi lesenimi deli, torej stopnicami in razgledno ploščadjo. Na ploščadi bodo namestili novi, sodobni daljnogled, da bodo razgledi na osrednje Slovenske gorice še lepši, predvsem pa bolj doživeti. Iz stolpa se v lepem vremenu vidi do Blatnega jezera.

Maistrov stolp je že od leta 1963, ko so postavili prvega, lesenega, ena glavnih znamenitosti Zavrha. Tudi po obnovi bo ohranil značilno zeleno barvo. Projekt, s katerim je lenarška občina vnovič uspela s prijavo na razpisu za sofinanciranje turistične destinacije Zavrh, je ocenjen na 110 tisoč evrov. Vrednost sofinanciranja je nekaj več kot 78 tisoč evrov. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta