(BRANJE) Zapravljena postsocialistična priložnost

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Ena od najbolj urgentnih zadev je priprava projektov, s katerimi bi uspešno počrpali sredstva, ki jih je Evropska unija namenila Sloveniji v okviru postkoronske pomoči. Kot slišimo, je sredstev več, kot smo pričakovali. Časa pa je malo. Zato bo pripravo projektov vodila vlada oziroma osebno njen predsednik.
To je logistično morda nujno. Je pa tudi garancija, da od sredstev, ki bi jih lahko pridobila, Slovenija ne bo iztržila maksimuma. Niti optimuma. Razlog je preprost: projekt bo vodilo politično rezoniranje. Ki je pri Janši vedno ideološko. Ne pa strokovno. Kar bo Slovenijo spet drago stalo.
Trenutna situacija je ena redkih, ki tako rekoč direktno nagovarjajo stroko. Pri pripravi projektov za črpanje evropskih postkoronskih sredstev bi morali sodelovati strokovnjaki. Strokovnjaki so tisti, ki imajo znanje o tem, kako in za kaj je treba porabiti omenjeni denar.

Vesna Vuk Godina
Igor Napast
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta