(GLOBALNA ARENA) Ameriške volitve z globalnim tveganjem

Stara zahodna zveza demokratičnih, industrijsko razvitih držav je v zadnjih letih naredila veliko napak, kar je spodkopalo njen mednarodni ugled. A nobena institucija ni pomembnejša za ugled Zahoda kot prav svobodne in poštene volitve. Če nekdanji de facto zahodni voditelj ne zmore več zagotavljati tega načela, se lahko tudi v drugih delih sveta odločijo za ta politični model

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Za razliko od zgodbe Julesa Verna V 80 dneh okoli sveta bo potovanje v sodobnem svetu v naslednjih 80 dneh bolj garanje kot pustolovščina. A imelo bo tako globalne kot zgodovinske posledice. V manj kot treh mesecih bodo v ZDA potekale 59. predsedniške volitve. Ker je Amerika gospodarsko in vojaško še vedno močnejša kot njeni največji konkurentki (Rusija in Kitajska), so njene volitve vedno globalno zelo pomembne. Toda še nikoli do zdaj ni nihče predstavljal tako velike grožnje za preostali svet.

Epa
Epa
Sigmar Gabriel
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta