V Murski Soboti predstavili program Poletja v mestu: Skrito dvorišče se seli

M. S., Vestnik
22.05.2024 06:00

Na Soboških dnevih bodo med drugimi nastopili Big Foot Mama, Polkaholiki, Urban in Parni Valjak

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Koncerte, za katere je bil potreben intimnejši prostor in so bili namenjeni glasbenim sladokuscem, bodo odslej prirejali na grajskem dvorišču. 
Aleš Cipot

Župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj je z direktorico Brigito Perhavec ter programsko vodjo Polonco Gjörek iz Zavoda za kulturo, turizem in šport (ZKTŠ) Murska Sobota predstavil pestro dogajanje v prihajajočih poletnih mesecih, ki so mu dali skupen naslov Poletje v mestu 2024. Dogodke bodo organizirali ZKTŠ, Mikk in RIS Dvorec Rakičan ter številna društva in krajevne skupnosti. Kot je omenil župan, bo konec maja v Murski Soboti ponovno mednarodno harmonikarsko tekmovanje, hkrati bodo svoje obletnice praznovala tudi prostovoljna gasilska društva Markišavci, Pušča in Rakičan ter Športno društvo Kupšinci. Prav tako je napovedal regato in prvo tekmovanje v supanju na Soboškem jezeru 1. junija, ob katerem se bo odvilo tudi srečanje obvodnih krajev Slovenije. Prva Sočna vilica v Slovenski ulici bo 24. maja, Mikk pa bo 8. junija priredil družinski piknik.

Soboški dnevi

Festival Soboški dnevi, ki bo gostil skupno 24 dogodkov, se bo začel 14. junija z Operno nočjo, ki se letos seli na grajsko ploščad. Dogajanje se bo nadaljevalo 21. junija in bo trajalo do 25. junija. Med glasbenimi izvajalci bodo skupine Orlek, Big Foot Mama in Alo!Stari, klapa Kampanel, Parni Valjak ter reški glasbenik Urban in Polkaholiki. Program bo obogaten še s predstavami za otroke in družine ter dvema večeroma stand upa. Na grajskem dvorišču bo z monokomedijo nastopil tudi Miha Šalehar. Soboški dnevi bodo prinesli še večera klasične glasbe in svetovne folklore. Nebo nad Prekmurjem bo v času festivala pisano in polno balonov. Od 21. do 25. junija bo namreč na letališču v Rakičanu potekalo odprto državno prvenstvo v letenju s toplozračnimi baloni 2024.

Skrito na grajskem dvorišču 

Na novinarski konferenci so razkrili še program festivalov Soboško poletje in Skrito na grajskem dvorišču, ki bo nadomestil Skrito dvorišče. ZKTŠ namreč nima več v lasti dvorišča pri Hranilnici prekmurskih dobrot, zato bodo koncerte v intimnem vzdušju odslej prirejali na grajskem dvorišču. Program za otroke bo tudi letos vsako soboto v juliju in avgustu ob 10. uri na grajskem dvorišču. Za Poletje v mestu 2024 bo mestna občina skupno namenila okrog 200 tisoč evrov.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta