Brad Pitt prizadet in povsem iz sebe: Hči Shiloh pojasnila, zakaj ne želi več njegovega priimka

D.Ži
23.07.2024 12:05

Družinska pravljica, ki je šla povsem po zlu. Preko odvetnika je 18-letna hči zvezdniškega para pojasnila, zakaj je novica o njeni spremembi priimka sploh pristala v medijih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Angelina Jolie in Shiloh na koncertu skupine Maneskin v Rimu.  
Profimedia

Odvetnik hčerke Angeline Jolie in Brada Pitta, mlade Shiloh, je spregovoril o njeni odmevni odločitvi, da izpusti "Pitt" iz svojega priimka.

Zahtevo za spremembo priimka je vložila 27. maja – na njen 18. rojstni dan – in to je bilo kmalu zatem javno objavljeno v pravnem obvestilu v Los Angeles Timesu. V novi izjavi je Shilohin odvetnik Peter Levine spregovoril o njeni "pomembni odločitvi", in zakaj se je za spremembo sploh odločila. "Mediji bi morali biti bolj previdni pri poročanju," je dejal Levine, "še posebej, ko novinarsko pokrivajo mlado odraslo osebo, ki je po bolečih dogodkih sprejela neodvisno in pomembno odločitev in zgolj sledi sodnemu postopku."

Angelina Jolie, Zahara Marley in Shiloh na rimskem filmskem festivalu leta 2021.  
Profimedia

Ko je podrobneje pojasnil ta postopek, je dejal: "Shiloh Jolie ni naročila 'oglasa', ki bi napovedoval kakršno koli spremembo imena, prav tako si ni želela kakršnega koli poročanja medijev, ki bi bilo netočno. Kot odvetnik moram objaviti pravno obvestilo, ker zakon v Kaliforniji to zahteva od vseh, ki želijo spremeniti svoje ime. To pravno obvestilo je bilo objavljeno v Los Angeles Timesu, kot je zahtevano."

Levinova izjava se nanaša na pripombe pravnega strokovnjaka, ki je pred kratkim za People dejal, da se javnemu obvestilu o spremembi imena v časopisu "ni bilo mogoče izogniti", saj brez tega postopka ne bi mogli izpeljati. 

"Na sodišču moras vložiti uradno prošnjo za spremembo imena," je za People povedal odvetnik za družinsko pravo iz Kalifornije David Glass. "In oglas mora objaviti štiri tedne zapored, preden je načrtovano zaslišanje, poleg tega mora o svoji nameri oba starša pisno obvestiti," dodaja. Noben od staršev spremembi ni nasprotoval. 

Glass pravi: "Brad bi lahko prišel na sodišče in rekel, na primer, da je Shiloh od njega odtujila mati. … A ker ni več mladoletna, se lahko v bistvu imenuje, kakor hoče."

Angelina in Shiloh sta zelo povezani.  
Profimedia

Vir blizu slavne ločene družine je julija za People povedal, da 60-letni Pitt nima "praktično nobenega stika" s svojimi odraslimi otroki, vendar ima še vedno občasne stike s svojimi mlajšimi otroki, po razhodu z 49-letno Jolie leta 2016. Nekdanji par ima šest otrok: Shiloh, Maddoxa (22), Paxa (20), Zaharo (19,) ter dvojčka Knoxa in Vivienne (16).

"Z odraslimi otroki nima praktično nobenega stika. Njegovo sodelovanje z mlajšimi otroki je v zadnjih mesecih bolj omejeno zaradi njegovega urnika snemanja," je reviji povedal poznavalec in opozoril, da ima Jolie "večino časa otroke, vendar se Brad z mlajšimi po dogovoru obiskuje.” 

Angelina Jolie z otroki leta 2019.  
Profimedia

Vir pravi, da je Brad zaradi spremembe sprva bil zelo razburjen. "Opomini, da je izgubil svoje otroke, za Brada seveda niso lahki. Svoje otroke ima rad in jih pogreša. To je zelo žalostno," je dejal vir in dodal, da je igralec srečen s svojo partnerko Ines de Ramon, odtujenost od otrok pa ga zelo boli. 

Znano je, da je Angelina ločitvene dokumente vložila po tem, ko sta se na letu hudo sprla mož in njun sin Maddox. Pitt je imel v tistem času težave z alkoholizmom.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta