Črni petek: kje ugodnosti izkoristiti že danes?

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
16.11.2022 10:45

Izraz črni petek je vsem precej dobro poznan. Pomeni nore popuste.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Arhiv naročnika

Na dan, ki ga obožujemo tako kupci, kot trgovci, se splača asortiman izdelkov pri svojih najljubših ponudnikih preveriti že prej. Predvsem zato, kar ena od spletnih trgovin ugodnosti nudi že celoten november.

Od kod izvira?

Črni petek ali »black Friday« je besedna zveza, ki se je rodila v Združenih državah Amerike. Naznanja petek, ki sledi ameriškemu dnevu zahvalnosti (Thanksgiving), katerega Američani praznujejo četrti četrtek v mesecu novembru. Predstavlja začetek božične nakupovalne sezone, kar pa so kmalu  dodobra izkoristili trgovci vsega sveta. Zadnjih nekaj let se je uveljavila tudi pri spletnih ponudnikih, med katerimi pri nas trgovina Shoppster ugodnosti ponuja skozi cel november.

Zakaj »črni« petek?

Razlag je sicer več, ena od bolj priljubljenih pa pojasnjuje, da so ga za »črnega« označili trgovci, ki so sicer večino leta poslovali s finančno izgubo. Sezona prazničnih nakupov, ki je sledila zahvalnemu dnevu, jim je končno omogočila, da so se rešili finančnih težav in zaplavali iz rdečih v »črne« številke.

Prva raba izraza je bila sicer zabeležena v 70-ih letih, ko je ameriška policija tako poimenovala gnečo na ulicah in gost promet po zahvalnem dnevu. Prav gneča pa je tista, ki marsikoga kljub možnosti visokih prihrankov, odvrne od nakupovanja. Zato je digitalni nakupovalni svet privlačen za številne kupce, ki bi se radi izognili noriji, s katero je pogojen obisk nakupovalnega centra na omenjeni dan.

Prihranjeni denar, pa tudi čas – je sploh lahko bolje?

Poleg izogiba gneči nam spletno nakupovanje omogoča, da na dan D že točno vemo, kaj želimo kupiti, poleg tega pa nam spletno nakupovanje prihrani kar nekaj časa. Trgovina Shoppster denimo s premišljeno in pregledno oblikovanimi kategorijami omogoča preprosto ter učinkovito brskanje po bogatem naboru izdelkov, ob nakupu katerih lahko v novembru prihranite tudi do 50 %.

Dodatne ugodnosti za Telemachove naročnike!

Arhiv naročnika

Kupcem, včlanjenim v program zvestobe Shoppster Smart, je na voljo mesečna ponudba z ugodnejšimi cenami, ki obsega do 50 izdelkov s popusti od 10 % do 40 %. Vsi uporabniki telekomunikacijskega operaterja Telemach pa lahko pri nakupovanju na Shoppsterju poleg tega prejmejo dodatne ugodnosti.

Kot Telemachovi naročniki namreč ob včlanitvi v program zvestobe Shoppster Smart samodejno postanejo del ravni Shoppster Smart Connect. S preprosto povezavo uporabniških računov Telemach in Shoppster lahko spletno košarico polnijo na obroke in brez obresti.

Naj bo vaše nakupovanje mirno in elegantno, črni petek pa prinese marsikatero novost v vaš dom.

Shoppster, Webshop, Black Friday, Ugodnosti, Črni petek

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.