Donna in Brenda iz Beverly Hillsa sta bili najboljši prijateljici, 30 let kasneje sta razkrili, zakaj sta se odtujili

D.Ži
24.04.2024 09:35

Spomini na nekdaj tesno prijateljstvo ostajajo, a igralki danes živita povsem ločeni življenji. V podkastu sta spregovorili o tem, kaj je šlo narobe.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tori Spelling in Shannen Doherty leta 1990, ko sta še bili tesni prijateljici.  
Profimedia

Ameriška igralka Tori Spelling in njena nekdanja soigralka iz kultne serije Beverly Hills 90210 Shannen Doherty sta se v nedavni epizodi podcasta Let's Be Clear spomnili konca njunega tesnega prijateljstva.

Poleg obujanja spominov o vrhuncu svoje slave, ko sta igrali v priljubljeni najstniški seriji, ki je trajala deset sezon od leta 1990 do 2000, sta igralki razmišljali tudi o tem, da sta se oddaljili druga od druge, čeprav sta bili zelo tesni prijateljici.

Jennie Garth, Shannen Doherty in Tori Spelling med snemanjem Beverly Hillsa 90210. 
Profimedia

Ob njunem ponovnem srečanju je 53-letna Shannen dejala, da se težko spomni ključnega trenutka, ki je končal njuno prijateljstvo, medtem ko je 50-letna Tori priznala, da je njena pasivna osebnost morda prispevala k razpadu odnosa.

"Vedno te je bilo lahko preslepiti. In to me je zelo frustriralo, ker sem ti vedno znal reči: 'Ja, Tor, imej svoje mnenje.' Na primer, ti si pametna, si smešna, ti si nadarjena. Rada sem te imela in te spoštovala, želela sem, da verjameš vase tako, kot sem jaz verjela vate," je povedala Shannen Tori.

Jennie Garth, Shannen Doherty in Tori Spelling so skupaj doživele vrhunec slave. 
Profimedia

Dodala je, da verjame, da je eden od Torijevih bivših partnerjev, ki ga ni imenovaka, prav tako zasejal razdor med njima, Tori pa je tega fanta opisala kot nasilneža in odvisnika.

"Posebno se spomnim, da sem te pogledala in rekla: 'Moraš prekiniti z njim ali pa ga bom res ubila.' Nisem mogla zgolj stati ob strani in opazovati," se spominja Shannen.

Po skupnem potovanju v Mehiko s takratnima fantoma sta se prijateljici začeli oddaljevati, saj Tori ni prekinila težavnega razmerja. "Ostala si in se mučila," ji je rekla Shannen.

Sčasoma se je tudi spomnila, da je Tori začela težiti k drugim v njihovi igralski zasedbi, ki je vključevala pokojnega Lukea Perryja, Jennie Garth, Jasona Priestleyja, Briana Austina Greena in Iana Zieringa. Tako so bili med njo in drugimi nastali napeti trenutki, ko je bila Tori izbrana za poziranje za naslovnico revije Rolling Stone s Perryjem in Priestleyjem leta 1992, mnogi so mislili, da to ni pošteno do vseh članov zasedbe.

Šele čez leta sta igralki ugotovili, da sta se očitno razšli zaradi ponesrečeno izbranega moškega.  
Profimedia

"Žal mi je. Nisem mogla spregovoriti in še vedno včasih ne morem spregovoriti zase - pri svojih petdesetih. Mislim, da se ne bi mogla postaviti zase," je priznala Tori in se opravičila.

Med predvajanjem serije so se pojavile govorice o konfliktih v zakulisju in Shannen je leta 1994 zapustila projekt. Lani je o njeni odločitvi spregovorila kolegica Jennie Garth, ki je igrala Kelly Taylor.

"Želela bi, da bi Brenda ostala v seriji, vendar ne vem, kam bi šli z njenim likom," je 51-letna igralka povedala za podcast 90210MG.

Danes sta v korektnih odnosih, a najboljši prijateljici nista več.  
Profimedia

"Če govorim kot oboževalka, ja, želim si, da bi se izšlo tako, da bi Brenda ostala. Verjetno je potrebovala odmor. Energija ni bila srečna, mislim, da je to vplivalo na vse in zato je vzdušje na snemanju postalo strupena," je dodala. 

Tako Tori kot Shannen sta leta 2019 zaigrali v obuditvi serije z naslovom "BH90210", vendar je bil projekt preklican že po eni sezoni.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta