Energija plus Zavodu RS za šolstvo v izobraževalne namene donirala sisteme za nadzor in upravljanje z energijo

Oglasno sporočilo Oglasno sporočilo
21.06.2023 13:32

Energija plus, največji dobavitelj električne energije v severovzhodni Sloveniji, še naprej izpolnjuje svoje poslanstvo družbeno odgovornega podjetja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Shutterstock

Tokrat so se odločili, da z donacijo sistemov za nadzor in upravljanje z energijo pomagajo osnovnošolcem in dijakom, da pridobijo dodatna znanja in izkušnje na področju upravljanja z energijo. Pri Energiji plus so zavezani k trajnostnemu ravnanju in družbeno odgovornost izkazujejo na različne načine. V teh dneh so Zavodu Republike Slovenije za šolstvo, OE Maribor, predali donacijo sistemov za nadzor in upravljanje z energijo. Opremo bodo uporabljali na izobraževanjih za učitelje fizike. Tako bodo s pomočjo doniranih sistemov učenci in dijaki bolje spoznali, kako se lahko spremlja poraba elektrike in plina v realnem času ali z vpogledom v zgodovino (podatki so prikazani s pomočjo natančnih in razumljivih grafov). Na praktičnih primerih se da videti, kako lahko posameznik, na podlagi prejetih podatkov o porabi, ustrezno ukrepa in načrtuje prihranke pri stroških energije. Dodatno se bodo seznanili z možnostjo upravljanja elektronskih naprav na daljavo (vklop/izklop preko pametne vtičnice) in nastavitvijo alarmnega obvestila ob nevarnosti prekoračitve naročene moči.

Ob prevzemu donacije se je v imenu OE ZRSŠ Maribor zahvalila njihova predstojnica, dr. Milena Kerndl, in povedala:

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.