(FOTO) Joker Out v dvorani Tabor: Najstnice z darili zasule svoje ljubljence, na vhodu prizori iz Pamplone

M.D.
28.12.2023 15:07

Joker Out so na (po)božičnem koncertu v Mariboru navdušili nekaj tisoč oboževalk in oboževalcev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Maks Guštin

Leto 2023 je bilo s slovenskega glasbenega vidika leto zasedbe Joker Out. Še ena potrditev te teze je bilo sinočnje dogajanje v dvorani Tabor, ki sicer ni bila razprodana, je bilo pa prizorišče polno emocij in predvsem vreščanja oboževalk in oboževalcev ljubljanske "shagadelic rock'n'roll" glasbene skupine, ki zna prirediti spektakel.

(VIDEO) Kaj se je zares dogajalo med Bojanom in Fincem? Joker Out smo v podkastu postavili nekaj delikatnih vprašanj

"Pred biki v Pamploni ne tečejo tako, kot so na prizorišče tekle oboževalke, ko smo odprli vhodna vrata dvorane," nam je pred koncertom dejal eden od varnostnikov. Ko so v mariborski dvorani ugasnili luči, se je začelo vreščanje, ki se je stopnjevalo s prihodom glasbenikov na oder in ob uvodni skladbi Sunny Side of London.

Maks Guštin
Maks Guštin

Pevec Bojan Cvjetićanin, kitarista Kris Guštin in Jan Peteh, basist Nace Jordan in bobnar Jure Maček so iz publike ves čas koncerta prejemali darila oboževalk. "Vesel božič vsem, ki ste ga praznovali. Danes imamo priložnost, da pokurimo kekse, ki smo jih pojedli med prazniki," je uvodoma dejal Cvjetićanin in kasneje dodal, da Joker Out radi nastopajo v Mariboru.

Maks Guštin
Maks Guštin
Maks Guštin
Maks Guštin

Dvaindvajset skladb so zaigrali Joker Out na svojem največjem mariborskem koncertu, ki so se ga udeležili obiskovalke in obiskovalci iz različnih evropskih držav. V prvi vrsti smo lahko ob slovenski zastavi videli še ukrajinsko in kanadsko, v zadnjem delu parterja je skupina deklet v zrak držala plakat s sporočilom, da so na koncert prišle iz Zagreba. Ob hitih letošnjih predstavnikov Slovenije na Evroviziji so plesali tudi otroci, ki so na koncert prišli v spremstvu staršev, mnoge najstnice, pa tudi nekoliko starejši ljubitelji pop-rocka.

Maks Guštin
Maks Guštin
Maks Guštin

Mariborski koncert Joker Out je bil del turneja ob predstavitvi albuma Demoni, drugega albuma skupine. Še dva koncerta jih čakata v tem letu v Sloveniji, nato pa se bodo Joker Out znova podali po Evropi, kjer redno polnijo koncertne dvorane. Evropska turneja se bo začela 2. marca v Helsinkih na Finskem, nato bodo Joker Out obiskali še Estonijo, Latvijo, Litvo, Poljsko, Nemčijo, Švedsko, Norveško, Nizozemsko, Francijo, Belgijo, Italijo in Veliko Britanijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta