(FOTO) Nekoč so ga oboževala dekleta iz vsega sveta, bi Brendona Walsha danes še prepoznali?

A.L.
29.08.2023 11:00

Kmalu je postal najstniški idol, oboževalke pa so z njegovimi plakati krasile stene svojih sob.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Ameriški igralec Jason Priestley je javnosti najbolj znan iz serije Beverly Hills 90210, v kateri je igral Brendona Walsha. V 90. letih so po njem hrepenele najstnice po vsem svetu, vloga v kultni seriji pa mu je povsem spremenila življenje.

Profimedia

Priestley je odraščal v kanadskem Vancouvru, za igro pa se je navdušil že kot deček, predvsem zaradi svoje mame Sharon Kirk, ki je prav tako igralka. Kariero je začel z igranjem v reklamah, na malih zaslonih pa je debitiral pri 12 letih v seriji "Teen Angel", svetovno slavo pa je požel šele, ko se je udeležil avdicije za vlogo Brandona v seriji Beverly Hills 90210.

Profimedia

Kmalu je postal najstniški idol, oboževalke pa so z njegovimi plakati krasile stene svojih sob. Dobil je tudi dve nominaciji za zlati globus, v seriji pa se je preizkusil tudi kot režiser in se podpisal pod kar 15 epizod. Na seriji je delal deset let, vse do njenega konca. Priestley je tudi kasneje ostal aktiven v igralstvu, a nikoli ni presegel uspeha, ki ga je dosegel v seriji, ki ga je proslavila.

V svoji karieri je s svojim burnim zasebnim življenjem pogosto pritegnil zanimanje javnosti. Leta 1998 je s svojim porschejem trčil v telefonski steber v Hollywoodu in bil aretiran zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Policija mu je za eno leto odvzela vozniško dovoljenje in moral je na odvajanje od alkohola.

Profimedia

A ga to ni oviralo, da v prostem času ne bi še naprej hodil na avtomobilske dirke, na katerih tudi sam sodeluje. Zaradi svojega hobija je leta 2002 skoraj izgubil življenje, potem ko se je z avtomobilom zaletel v zid in utrpel hude poškodbe. Na srečo si je precej hitro opomogel, imel pa je še nekaj manjših nesreč.

Profimedia

Kar zadeva ljubezensko življenje, so ga povezovali s številnimi kolegicami, leta 2005 pa se je poročil z vizažistko Naomi Lowde. Dve leti pozneje se je paru rodila hči Ava Veronica, leta 2009 pa sin. Šele po poroki z Naomi je dobil ameriško državljanstvo, kar je javnosti razkril leta 2007. O svoji poti do slave in zasebnem življenju je odkrito spregovoril v svojih spominih, ki jih je izdal leta 2014.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta