Huda bitka: Eden najbolj znanih slovenskih muzikantov zbolel za rakom, zaokrožile so govorice, da so mu šteti dnevi

D.Ži
05.03.2024 09:37

Muzikant z najbolj znanim nasmehom na slovenski narodno-zabavni sceni se je znašel pred najpomembnejšo bitko svojega življenja. "Vsi so mi izjemno stali ob strani, vsi so mi ves čas vsestransko pomagali," pravi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ansambel Franca Miheliča velja za enega najbolj cenjenih slovenskih narodno-zabavnih ansamblov. 
Janko Rath

Njegov nasmeh je tako širok, žareč in prepoznaven, da ob pogledu nanj niti pomislili ne bi, da je kaj narobe. A tudi legendarni muzikant Franc Mihelič je samo človek. Malo so oboževalci njegovega ansambla vedeli o tem, da smo enega najpomembnejših ustvarjalcev slovenske narodno-zabavne glasbe skoraj izgubili. Mihelič je zbolel za rakom, po spletnih forumih pa so se razširile informacije, da so mu dnevi šteti.

Šlo je za las, a neustrašni Franc Mihelič je bitko s težko boleznijo dobil.  
Janko Rath

In, da, šlo je zelo zares. Pred dnevi, okoli glasbenikovega 75. rojstnega dne, je Veseljak na svoji spletni strani poročal, da se je njegovo stanje medtem k sreči izboljšalo. "Danes vam z veseljem sporočamo, da je Franc Mihelič po dolgotrajni terapiji, številnih obsevanjih in zahtevnem kirurškem posegu na črevesju spet začel igrati," so zapisali na Veseljak.si. 

Dobro novico je potrdil tudi Mihelič sam. "Družina mi veliko pomeni, ne samo v javnem glasbenem nastopanju, ampak nasploh. Pravo vrednost sem še posebej odkril zdaj, ko sem bil bolan. Vsi so mi izjemno stali ob strani, vsi so mi ves čas vsestransko pomagali, vsi so me bodrili in zelo pozorno skrbeli zame. Zdaj pa je rezultat tu – spet sem zdrav in spet igram," je povedal muzikant, ki že komaj čaka, da se vrne na odre ter s svojim nasmehom in glasbo še naprej osrečuje ljudi. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta