Princa Williama naj bi očetova diagnoza globoko pretresla in mu življenje postavila na glavo: "Tudi on je samo človek"

D.Ži
13.02.2024 11:27

Prestolonaslednik si je želel čim več časa preživeti ob soprogi, ki okreva po operaciji, a zaradi očetovega zdravljenja ga čakajo nove obveznosti.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Princ William si je želel čim več časa preživeti ob ženi, ki okreva po operaciji, a kot kaže, bo v kratkem moral prevzeti tudi del očetovih obveznosti.  
Profimedia

Medtem ko se je britanski prestolonaslednik William prejšnji teden vrnil k javnim dolžnostim, potem ko je sprva odpovedal vse obveznosti, da bi lahko svoji ženi Kate čim bolj ob strani stal pred operacijo in po njej, nihče ni pričakoval, da se bo tako kmalu moral na polno lotiti opravljanja svojih običajnih kraljevskih dolžnosti s polnim delovnim časom. V bodoče ga čaka še več dela.

Princa naj bi očetova diagnoza globoko pretresla. 
Profimedia

Princ in njegova družina se bodo zdaj začasno preselili v Anmer Hall na posestvu Sandringham v Norfolku, da bodo lahko preživeli čas s kraljem med njegovim okrevanjem. Karlu III. so namreč diagnosticirali raka, ni pa znano, za kakšnega raka gre.

Tisti, ki so princu blizu, pravijo, da še vedno predeluje šokantno novico o očetovi diagnozi, ki so jo postavili tako kmalu po Kateini veliki operaciji. Hkrati princ razmišlja, kaj bi to lahko pomenilo za njegovo vlogo v prihodnosti kraljeve družine.

"V takšnih trenutkih je to opomnik, da je poleg tega, da je bodoči voditelj države, tudi človeško bitje," je za The Times povedal vir iz prinčeve bližine. "Novico, da ima njegov oče raka, obdeluje kot človeško bitje. Glede na resnost, s katero jemlje svojo vlogo, je to seveda nekaj, o čemer razmišlja," dodaja.

Princ William stoji svoji soprogi trdno ob strani. 
Profimedia

V soboto je kralj Karel po težki diagnozi prvič nagovoril javnost. "Rad bi izrazil svojo iskreno hvaležnost za številna sporočila podpore in dobre želje, ki sem jih prejel v zadnjih dneh. Kot vedo vsi tisti, ki so zboleli za rakom, so takšne dobre misli največja tolažba in spodbuda," je dejal monarh.

Kraljevi par je trdno odločen, da bo težko zdravstveno bitko dobil.  
Profimedia

Kralj je dejal, da je razveseljivo slišati, kako je njegova diagnoza pomagala izpostaviti organizacije, ki podpirajo bolnike z rakom v Združenem kraljestvu in drugod.

Novica o bolezni je prišla po tem, ko je Karel prejšnji mesec preživel tri noči v bolnišnici na korektivni operaciji povečane prostate.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta