Izraelska evrovizijka se pripravlja na vojsko: "S temi nohti lahko rokujem tudi z orožjem"

D.Ži
17.09.2024 11:30

Eden Golan, najbolj kontroverzno predstavnico na Pesmi Evrovizije v Malmöju, čakajo domovinske dolžnosti, a se želi z glasbo ukvarjati še naprej.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Eden Golan se tudi v vojski želi ukvarjati z glasbo.  
Profimedia

Eden Golan, 20-letna izraelska predstavnica na letošnji Pesmi Evrovizije na Švedskem, se pripravlja na služenje vojaškega roka v Izraelu. "Še vedno se nisem prijavila v vojsko, in ko se vrnem z Evrovizije, se bom odzvala na prvi klic. Prvo leto te kot povratnika ne kličejo, to leto je minilo in poklicali so me, a moje služenje je bilo prestavljeno zaradi Evrovizije," je povedala med bivanjem v Malmöju.

Dolgi nohti so njen zaščitni znak, a pravi, da je ne ovirajo.  
Profimedia

Pravi, da se ​namerava tudi v vojski ukvarjati z glasbo. "Služiti vojaški rok je poslanstvo in želim se udeležiti avdicije vojaške godbe," je dejala takrat.

Eden je razkrila, da je kljub zelo dolgim ​​nohtom, po katerih je med drugim prepoznavna, pripravljena na rokovanje z orožjem. "S temi nohti lahko naredim karkoli! Absolutno vse. Pomivam posodo, si nadenem ogrlice, uhane in celo rokujem z orožjem," je zdaj povedala lokalnim medijem.

Čeprav so jo v dvorani v Malmöju glasno izžvižgali, je Eden svoj nastop brezhibno oddelala do konca.  
Profimedia

Golan bi morala na Evroviziji 2024 prvotno nastopiti s pesmijo October Rain, a so organizatorji Pesmi Evrovizije od Izraela zahtevali spremembo besedila, ker so ocenili, da nosi politično sporočilo. Zadnje tri verze naj bi zapela v hebrejščini, nanašali so se na napade Hamasa oktobra lani.

Njeno leto evrovizijske pavze se končuje. Čas je za obvezno služenje vojaškega roka.  
Profimedia

Po tem so pesem poimenovali Hurricane. Izrael je bil po glasovih žirije 12. na lestvici z le 52 točkami. A občinstvo je Izraelu namenilo kar 323 točk, kar je skupaj naneslo 375 točk, država pa je na koncu končala na petem mestu.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta