Je to to? Klemen Slakonja namignil, da ga mika nastop na Evroviziji 2025, bojda ima idealno skladbo

Denis Bende Živčec Denis Bende Živčec
09.09.2024 12:50

Kar so si nekateri želeli dolga leta, se utegne prav kmalu zgoditi. Naš mednarodno prepoznaven igralec, imitator in pevec se spogleduje z evrovizijskim Baslom.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Klemen Slakonja je marsikateremu gledalcu skozi leta predstavljal "največjo zamujeno slovensko evrovizijsko priložnost". Zdaj ga izbor očitno čisto zares mika ... 
Adrian Pregelj

Do Pesmi Evrovizije 2025 je še daleč, a vsaj v Sloveniji se je evrovizijski duh v zelo znanem igralcu in pevcu očitno že razplamtel. O izboru, ki bo maja potekal v Švici, še ne vemo veliko, znano pa je, da ga bo gostil Basel, trije evrovizijski večeri pa bodo na sporedu 13., 15. in 17. maja v dvorani St. Jakobshalle. Izvršna producenta bosta Reto Peritz in Moritz Stadler, sodelovanje je zaenkrat potrdilo že 27 držav, na izbor naj bi se vrnila Črna gora. Slovenija svojega sodelovanja še ni potrdila, a zdi se, da smo novega predstavnika pravkar dobili. Nepričakovano se je na družbenih omrežjih oglasil Klemen Slakonja. "Evrovizija 2025? Mislim, da imam pesem, ki ni 'tipično evrovizijska', a se obenem zdi idealna za Evrovizijo. Naj poskusim? Kaj pravite?" je objavil in dodal fotografijo, na kateri nosi evrovizijsko kapico iz Torina. 

Da bi Slakonja, ki je svetovno pozornost pritegnil tudi s svojimi imitacijami na Youtubu, bil naravnost idealna slovenska izbira, smo skozi leta slišali že večkrat. Rad ima evrovizijski cirkus, bil je tudi nepozabni voditelj Eme. S svojo objavo je vsekakor sprožil zanimiv, mamljiv razmislek, sploh glede na to, da Slovenija zadnja leta svoje predstavnike izbira interno. 

Neuradno je sicer bilo slišati, da naj bi TV Slovenija razmišljala o obuditvi Eme, a ... takrat se Slakonja še ni oglasil. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta