Junak! Tim Kores je rešil življenje 29-letni ženski. Zjutraj je prejel telefonski klic ...

D.Ži
23.09.2024 11:54

Pozval je svoje sledilce, naj se še oni vpišejo v register potencialnih darovalcev. Opisal je tudi, kako je postopek videti v praksi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Kori je sprva okleval, ali se naj o pomoči sploh razpiše, da mu ne bi očitali samohvale. 
Rene Gomolj

Zagotovo je dolgo tuhtal, ali naj to objavi, a ko je ocenil, da lahko tudi s tem naredi nekaj dobrega, se je Tim Kores - Kori odločil, da se na družbenih omrežjih razpiše o dogodku, ki je pomembno zaznamoval tudi njegovo življenje. Pred časom je namreč daroval kostni mozeg in s tem rešil življenje mlajši ženski, ki je bila bitko s težko boleznijo. 

"Ne vem, kako naj to napišem, da ne bi izpadlo, kot da se tolčem po prsih in hvalisam, zato bom napisal tako, kot je bilo. Mineva skoraj 4 leta, odkar sem daroval kostni mozeg in rešil življenje 29-letnemu dekletu, ki je zbolela za levkemijo. Namreč točno tak klic sem dobil dva meseca prej, ob 8:00 zjutraj, iz klinike za transfuzijsko medicino. 'Ti si darovalec za to dekle in si njeno zadnje upanje, bi daroval kostni mozeg?' Zveni dramatično, ampak tako je dejansko bilo. Brez ovinkov," pripoveduje Kori. 

Pozval je svoje sledilce, naj se še oni vpišejo v register potencialnih darovalcev. Opisal je tudi, kako je postopek videti v praksi. "Po vsej verjetnosti vas nikoli ne bodo poklicali, ampak ko vas pa bodo, boste naredili največjo stvar na svetu (odšli na nekaj pregledov, si pet dni pred darovanjem dajali injekcije Neupogena, ki vam umetno proizvede debele količine kostnega mozga in darujete, traja šest ur, ni baw baw in ste naredili nekaj najbolj plemenitega) Verjemite mi," je na srce položil svojim sledilcem in dodal še naslov, kjer se lahko vpišete med potencialne darovalce.  

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta