Kruto: Zvezdnica serije Beverly Hills 90210 se bori z rakom, zdaj je doživela še en hud udarec

D.Ži
17.03.2023 10:21

Niti v Hollywoodu ni vse rožnato. Tako je ena najbolj znanih igralk svoje generacije ostala brez zdravstvenega zavarovanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
"Živim dan za dnem in poskušam uživati ​​v majhnih stvareh," pravi Shannen Doherty.
Profimedia

Ameriška igralka Shannen Doherty, najbolj znana po vlogi Brende v kultni seriji 90-ih Beverly Hills 90210, se že leta bori z rakom dojke, maligno boleznijo, ki se je vrnila, potem ko je leta 2017 prešla v remisijo. Zdaj je sporočila tudi, da ji igralski sindikat SAG-AFRTA ni hotel pokriti zdravstvenih stroškov, ker v preteklem letu ni zaslužila 26.470 dolarjev, kar je minimum za upravičenost do zdravstvenega zavarovanja.

Profimedia

"Delam že od desetega leta in redno plačujem članarino sindikatu, in ko zaradi bolezni ne morem več snemati, se nihče ne zmeni zame. Mislim, da lahko in zmoremo bolje," je zapisala Shannen Doherty v javni izjavi in ​​pozvala svojo kolegico Fran Drescher, predsednico združenja za boj proti raku, naj glede tega nekaj ukrene. Fran Drescher je bila na to mesto izvoljena, potem ko je tudi sama premagala raka maternice.

Shannen Doherty zdravljenje redno dokumentira tudi na družbenih omrežjih.  
Profimedia

"Pravica do zdravstvenega zavarovanja ne sme biti vezana na višino dohodka v zadnjem letu, saj smo na ta način vsi obsojeni, da v boju z dolgotrajno in hudo boleznijo ostanemo brez pravice do zdravljenja," je dodala 51-letna Doherty, ki s svojimi sledilci redno deli informacije o svojem zdravstvenem stanju.

Od leta 2015 se bori z rakom dojke

"Leta 2015 so mi diagnosticirali raka na dojki. Prestala sem mastektomijo, kemoterapijo in obsevanje. Zaradi kemoterapije sem imela veliko krvavitev iz nosu. Nisem prepričana, če je kdo od vas že doživel kaj takega. Bila sem tudi zelo utrujena. Vendar sem se razvedrila, ko sem nosila smešno pižamo, ki mi jo je dala prijateljica Kristy," je povedala pred časom.

Profimedia

"Izgledala sem smešno in ob vsem tem sem se lahko nasmejala sama sebi. Upam, da lahko vsi najdemo humor, ko se situacija zdi brezizhodna, saj resnično pomaga," je dodala.

"Čutim, da sem kot javna oseba dolžna govoriti o svojem boju in osveščati ljudi. Poleg tega želim pokazati, da tudi hudo bolni ljudje še živimo in smo lahko zelo aktivni. Moj mož pravi, da živim bolj intenzivno in strastno kot mnogi moji vrstniki brez zdravstvenih težav," je dodala Doherty, ki je od leta 2011 poročena s fotografom Kurtom Iswarienkom.

Profimedia

"Živim dan za dnem in poskušam uživati ​​v majhnih stvareh, ki jih ljudje velikokrat ne opazimo in jemljemo za samoumevne," je sklenila igralka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta