(FOTO) Zvezdnica legendarnega Umazanega plesa je danes spremenjena do neprepoznavnosti

D.Ži
07.12.2021 09:25

Jennifer Grey je v življenju sprejela nekaj slabih odločitev in skoraj povsem pokopala svojo filmsko kariero. Tudi lepotne operacije ji niso koristile.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

Kultni trenutek Umazanega plesa. 

Profimedia

Ameriška igralka in zvezdnica Umazanega plesa, danes 61-letna Jennifer Grey je ena tistih igralk, ki so nekoč imele pred seboj obetavno kariero, a je njihova zvezda nato naglo zašla.

Profimedia

Njena pot do slave se je zdela zagotovljena po vlogah v filmih Umazani ples in  Ferris Bueller's Day Off, oba sta močno zaznamovala popkulturo 80-ih. Njena prihodnost je bila videti svetla, na mizi je imela kar nekaj vznemirljivih in donosnih projektov. Potem pa se je zgodil incident, ki je njeno kariero usmeril v povsem nepričakovano smer.

Jennifer Grey in Patrick Swayze leta 1987

Profimedia

5. avgusta 1987 sta bila Jennifer in njen tedanji fant ter kolega Matthew Broderick udeležena v prometni nesreči s smrtnim izidom na Severnem Irskem. Njun avto je zapeljal na nasprotni vozni pas in trčil v vozilo, v katerem sta bili mati in hčerka Margaret Doherty in Anna Gallagher, ki sta na žalost umrli na kraju dogodka.

Profimedia

Matthew je bil obtožen in spoznan za krivega nepremišljene vožnje, Jennifer pa je dolgo okrevala po hudem pretresu možganov in poškodovanih vratnih vretencih. Še leta so jo pestili kronični glavoboli, krči v predelu vrati in hude bolečine v ramenih. 

Umazani ples so premierno predvajali le devet dni kasneje in Jennifer v promociji ni mogla sodelovati. Kljub temu je postal eden najbolj dobičkonosnih filmov v zgodovini. Počutila se je krivo, bilo jo je sram, ker je bila soudeležena pri smrti dveh nedolžnih žensk. Kombinacija globoke žalosti in nenadne globalne slave je bila zanjo zelo težko breme. Ni se ji zdelo primerno proslavljati. Njene ambicije so se spremenile, je kasneje dejala v intervjuju za Sunday People. Pri 27-ih se je umaknila iz javnosti in sklenila, da se bo s čustveno stisko spopadla po lastnih pogojih in brez večjih pritiskov. Leta se je 1995 odločila vrniti v Hollywood, kar se ni izkazalo za dobro.

Jennifer Grey je danes videti precej drugače. 

Profimedia

Najavili so jo kot gostujočo zvezdo v eni od epizod serije Prijatelji. Gledalci so njeno vrnitev na male zaslone nestrpno pričakovali, a na koncu niso mogli verjeti svojim očem. Nekoč ljubka igralka, ki je svet osvojila s svojo naravno lepoto, je bila povsem spremenjena. Prestala je namreč dve operaciji nosu, kar se je izkazalo za veliko napako. Sama je izjavila, da je v operacijsko dvorano vstopila kot zvezda, izstopila pa kot neznanka, saj so ji operacije povsem spremenile podobo. Hollywooda ni več zanimala. Začasno je celo spremenila ime, da bi lahko začela povsem novo kariero. 


 

Profimedia

Pestile so jo tudi zdravstvene težave, diagnosticirali so ji raka, ki ga je k sreči premagala. Poleti 2000 se je intimno zapletla z ameriškim voditeljem in igralcem Clarkom Greggom, s katerim se je poročila leto pozneje. Dobila sta hčerko Stello in skupaj preživela 19 let, julija lani pa naznanila ločitev.

Profimedia

"Vedno bova družina, a sprejela sva težko odločitev, da se ločiva. Ostajava blizu in globoko hvaležna za življenje, ki sva ga delila," je sporočila. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta