Sedem britanskih mest v ožjem izboru za Evrovizijo 2023. Zakaj med njimi ni Londona?

STA, A.L.
16.08.2022 07:18

Sedem mest iz Velike Britanije se je uvrstilo v ožji izbor za organizacijo glasbenega tekmovanja za pesem Evrovizije prihodnje leto.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
EPA

Kot je na spletni strani objavil britanski BBC, so to Glasgow, Manchester, Liverpool, Birmingham, Newcastle, Leeds in Sheffield. Odločitev o mestu, ki bo prihodnje leto gostilo Evrovizijo, naj bi bila znana jeseni.

V prvem krogu se je za gostovanje Evrovizije 2023 potegovalo 20 britanskih mest, med njima tudi London in Belfast, ki se nista uvrstila v ožji izbor.

Vsa prijavljena britanska mesto so že doslej pokazala, na kakšen način želijo odražati ukrajinsko kulturo, glasbo in skupnost, s čimer želijo poudarili dejstvo, da je na letošnji Evroviziji zmagala Ukrajina.

Velika Britanija bo namreč gostila Evrovizijo leta 2023 namesto Ukrajine, ki je z Orkestrom Kaluš slavila na letošnjem tekmovanju v italijanskem Torinu.

Evropska radiodifuzna zveza se je kasneje odločila, da iz varnostnih razlogov naslednjega tekmovanja za pesem Evrovizije ni mogoče pripraviti v Ukrajini, ki jo je 24. februarja napadla ruska vojska. Velika Britanija je gostovanje ponudila kot država, ki je na letošnjem tekmovanju dosegla drugo mesto.

Tekmovanje za pesem Evrovizije bo prihodnje leto v Veliki Britaniji potekalo že devetič. Britanci so v preteklosti pogosto vskočili kot organizatorji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta