Smrtna zamera: Odnosi med Harryjem in Williamom so nepopravljivo razrušeni, princu v domovini grozi "brezdomstvo"

D.Ži
29.09.2023 11:52

Poznavalka razmer v britanski kraljevi družini trdi, da nihče od sprte četverice več ne računa na rešitev družinske drame.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nekoč sta si bila v oporo, danes pa se zdi, da poskušata brata drug drugega le še prizadeti. 
Profimedia

Okvarjeni odnosi princa Williama in princese Kate s princem Harryjem in vojvodinjo Meghan so bili zadnja leta pod drobnogledom medijev in javnosti, po zadnjih trditvah poznavalcev naj bi bil razdor med bratoma nepopravljiv. Tisti, ki njune odnose podrobno spremljajo, trdijo, da si nikoli več ne bosta tako blizu, kot sta bila nekoč.

Med nekdaj zelo povezanima bratoma danes vlada prava ledena doba. 
Profimedia

Nekdanja kraljeva dopisnica BBC-ja Jennie Bond pravi, da je Kate očitno zelo prizadeta in užaljena zaradi stvari, ki sta jih o njej povedala Harry in Meghan, in da sta z Williamom sicer poskušala družinsko ledeno dobo vsaj nekoliki omiliti na pogrebu princa Filipa aprila 2021, a brez večjega uspeha. 

Svoj skrhan odnos sta poskušala nekoliko popraviti na pogrebih dedka in babice, a brez večjega uspeha. 
Profimedia

"Pride točka, ko moraš preprosto sprejeti, da srečna družina ni igra, ki bi jo lahko igrali vsi. Catherine so prizadele in užalile stvari, ki sta jih povedala Harry in Meghan, vendar sta ona in William zelo močna ekipa in mislim, da sta skupaj prišla do zaključka, da razkola s Harryjem v bližnji prihodnosti ne bosta mogla popraviti. Te možnosti ni več, zato sta se odločila, da nadaljujeta s svojim življenjem," je Bond povedala za revijo OK Magazine.

Do razkola med princem Harryjem in princem Williamom je prišlo leta 2019, ko sta brata ubrala različni življenjski poti, vse skupaj pa se je še poslabšalo januarja 2020, ko sta se Harry in Meghan uradno umaknila od svojih plemiških dolžnosti in se preselila v Kalifornijo, kjer živita še danes. Čeprav se je Harry od takrat večkrat vrnil v Združeno kraljestvo, tudi na zadnje slovo princa Filipa in kraljice Elizabete, med bratoma ni prišlo do sprave.

Kate naj bi izjave Harryja in Meghan zelo prizadele. 
Profimedia

Napetosti so povečale tudi številne trditve v dokumentarni seriji, ki sta jo "ubežnika" posnela, in prinčeva knjiga Spare.  "William je bil verjetno precej jezen, a Catherine ga spretno miri," je zaključila Bond in dodala, da je prepričana, da sta William in Kate drug drugemu v veliko oporo, saj da njun zakon temelji na brezpogojnem prijateljstvu in ljubezni.

Odnose med princema je pokomentirala, potem ko je Buckinghamska palača zanikala poročila, da bi naj bil kralj Karel prisiljen Harryju dovoliti ostati v Kensingtonski palači, ko bo naslednjič obiskal Združeno kraljestvo. Po zakonu morajo člani kraljeve družine imeti uradno prebivališče na Otoku. Harry bi tako ob vrnitvi v Združeno kraljestvo bil brezdomec, saj so ga v začetku leta deložirali iz posestva Frogmore Cottage.

William in Kate naj bi se sprijaznila s tem, da je škoda nepopravljiva, zato poskušata gledati le še v prihodnost. 
Profimedia

Kraljevi viri so za The Sunday Times razkrili, da je bila ena od možnosti najem stanovanja v Kensingtonski palači, kjer imata William in Kate dom, pa tudi pisarni, a naj bi to idejo hitro opustili. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta