(TOTI LIST) Na srečo je tukaj naš priznani geolog Branko Grims

TL
27.08.2023 15:00

Po svetu ga poznajo predvsem kot odločnega zanikovalca globalnega segrevanja.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Branko Grims
Robert Balen

Da so razmere v Panamskem prekopu dramatične, že več dni poročajo najodmevnejši svetovni mediji. Zaradi zgodovinskega pomanjkanja dežja in posledično nizke gladine vode - tokratna suša, ki je prizadela državo, je ena najhujših v zadnjih 143 letih, količina padavin je za 30 do 50 odstotkov manjša od povprečja - se namreč na obeh straneh ozkega dela celine nabirajo številne tovorne ladje, kar bi lahko imelo katastrofalne posledice za svetovno trgovino. Panama na svetovni lestvici držav po količini padavin sicer zaseda peto mesto, obilne in pogoste padavine pa so ključnega pomena za delovanje Panamskega prekopa, bližnjice, ki povezuje Tihi ocean in Atlantik.

Razmere pred Panamskim prekopom
EPA

A na srečo je tukaj naš priznani geolog Branko Grims, ki bo z lastnimi mišicami odmašil ta vodni zamašek in tako rešil svetovno trgovino pred propadom. Kot nam je namreč uspelo izvedeti, se je slovenski poslanec, ki ga po svetu poznajo predvsem kot odločnega zanikovalca globalnega segrevanja, s svojim znamenitim krampom že odpravil v Srednjo Ameriko, kjer namerava razširiti Panamski prekop, da bi lahko vanj - logično - steklo več morja, in tako ladjam omogočiti lažji prehod na eno ali drugo stran celine. "Če bo treba, bom med kopánjem opravljal tudi malo potrebo. Samo da mednarodni javnosti dokažem, da je govorjenje o segrevanju Zemlje velika laž," nam je v ekskluzivni izjavi, ki nam jo je tik pred odhodom dal na Brniku, povedal vidni član SDS.

Bravo, Branko!

p.s. jutri izide Toti list z glavno, ekskluzivno zgodbo. Hvala, ker nas spremljate!

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta