(TOTI LIST) Prava verzija poziva intelektualcev Golobu! Zakaj so Britanci in Američani dobavljali orožje partizanom?

Vladek Moskvič
29.07.2024 09:00

Pozornost slovenske javnosti je pred dnevi pritegnil javni poziv vladi glede vojne v Ukrajini, pod katerega se je podpisalo več kot 120 ljudi, med njimi znani akademiki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Prvopodpisana pod pozivom profesor retorike in argumentacije Igor Ž. Žagar in sociolog Rastko Močnik na obisku pri očetu Fotomontaža: Toti list
Toti List

V uredništvu smo po nekajdnevnem poizvedovanju vendarle prišli do prve verzije javnega poziva, ki so ga kasneje predrugačili in podaljšali. Kaj so torej avtorji zapisali v originalnem pozivu? Objavljamo ga v celoti.

"Spoštovani državljani in državljanke, mediji vam lažejo. Poskušajo vas prepričati, da gre v Ukrajini za boj med agresorjem in žrtvijo, a ni tako. Mediji, ki jih financirajo ZDA, CIA, EU, Nato, MI6 in druge zahodne imperialistične države, kot agresorja prikazujejo Rusko federacijo, našo veliko in cenjeno bratsko slovansko državo, ki se je le odzvala na provokacijo in agresijo ukrajinskih fašistov in nacistov. Ruska federacija je žrtev, saj gnilemu Zahodu nikoli ni uspelo do konca poraziti sovražnika iz časa hladne vojne. Zahvaljujoč Vladimirju Putinu - ki demokratično vodi svojo državo, v kateri so dovoljeni javni shodi, neodvisno novinarstvo in opozicija ter zagotovljeni najvišji standardi varovanja ključnih ljudi opozicije -, se zahodni imperializem ustavlja in omejuje. Državljani in državljanke, ne bodite naivni. Po tem, ko bo padel zadnji evropski demokrat Putin, bo na vrsti Kitajska.

Spoštovane in spoštovani, EU vojaško ne sme pomagati Ukrajini, kakor se EU in z njo Slovenija tudi ne sme oboroževati. Če se bo vojna razširila, moramo na ravni EU rusko vojsko pričakati z znaki miru, belimi golobi in belimi zastavami. Agresorju se ne upira, ampak se položi orožje, sodeluje, in če to zahtevajo okoliščine, tudi kolaborira in preda ozemlje, ki ga zahteva. Ni nam treba daleč v zgodovino, ostanimo kar v Sloveniji. Samo poglejte, kakšno gorje so povzročili Osvobodilna fronta in partizani, ki so se uprli okupatorju! In kako lepo bi živeli, če bi sledili zgledu Leona Rupnika in drugih častnih mož iz časa druge svetovne vojne. Ob tem ne smemo pozabiti, kakšno gorje so povzročili Britanci in Američani, ki so slovenskim upornikom med drugo svetovno vojno dobavljali orožje!

Pa ni nam treba ostati samo v tem času, tudi po resoluciji Informbiroja, za katerim je stala prijateljska Sovjetska zveza, bi lahko brez težav priznali vodilno vlogo Moskve in lepo odprli meje za vojsko Varšavskega pakta. Pa tega žal nismo storili in smo celo iskali podporo pri Natu. Zakaj se vedno upiramo naši materi Rusiji? Zakaj se ne namestimo v njeno oprsje? Zakaj? Mi vam povemo, zakaj! Zato, ker gre za imperialne in kolonialne težnje ZDA, ki ga evropski 'voditelji' vdano in ponižno blažijo s hladnimi obkladki, da bi ZDA lahko še naprej razmišljale namesto njih!

Eden tistih, ki jim to pride najbolj prav, ker svojih idej, kakor je dokazal v prvih dveh letih svoje vlade, nima, razmišljati pa mu je, kakor kaže, odveč, je slovenski predsednik vlade Robert Golob. Za razliko od njega pa se podpisniki zavzemamo za to, da

1. Slovenija zmanjša izdatke za oborožitev in da razpusti vojsko ter okliče nevtralnost;

2. imperialistični Nato vojaško ne podpira več fašistične Ukrajine v vojni z bratsko Rusijo;

3. Slovenija nemudoma izstopi iz EU, predvsem pa iz Nata;

4. Slovenija izstopi iz imperialistične in neokolonialne vojne ter podpre Rusijo, Kitajsko in druge demokratične režime v svetu.

Ker podpiramo Rusijo, Vladimirja Putina (ter s tem tudi demokratično Madžarsko in Viktorja Orbana, edinega, ki se zaveda pomena, ki ga ima naša Rusija) in ker ne maramo ZDA, Velike Britanije, EU in vsega, kar diši po zahodu, pozivamo Roberta Goloba, da nas neha potiskati v vojno z veliko bratsko materjo Rusijo! Tega mandata Golob ni dobil, ker mu ga lahko podelimo samo podpisniki tega poziva. Golob in vlada zlorabljata svoj oblastni položaj, ker se ne zavzemata za mir in politično reševanje sporov, kar določa tudi ustava. Povsem jasno je namreč, da bi vse rešitve našli v pogajanjih s Putinom, edinim razumnim človekom na planetu. Putin je človek, demokrat in humanist, ki vedno na široko odpira vrata pogajanjem in je izrazito naklonjen kompromisom in popuščanju. Verjamemo mu in verjamemo v mater Rusijo."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta