V podzemlju spet vre: Vrača se najbolj "mafijski" glasbeni festival Frišno/Fresh, a z nekaj pomembnimi novostmi

D.Ži
07.09.2023 13:40

Končno si bo enega najbolj svežih slovenskih festivalov mogoče ogledati tudi v neposrednem prenosu iz SNG Maribor na 1. programu TV Slovenija.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jure Ivanušič bo za en večer spet mafijski šef Da Capo Forte, a tokrat mu bo pri vodenju družbo delalo nekaj zelo znanih obrazov. 
Sašo Bizjak

Leto je naokoli in med poslušalce se vrača festival Frišno/Fresh 2023, zvest ustaljeni formuli, ki se je izkazala za uspešno, a z nekaj pomembnimi osvežitvami. In, končno, neposrednim prenosom na 1. programu Televizije Slovenija, ki so ga mnogi v minulih dveh epizodah pogrešali.

Dan nove slovenske glasbe Frišno/Fresh 2023 prinaša v poslušanje najboljše nove slovenske skladbe zadnjega leta, ki so bile izbrane po predlogih glasbenih uredništev Radia Maribor in Radia Si. Poklon novi slovenski glasbi v preoblekah Big banda RTV Slovenija bo 16. septembra 2023 ob 20.00 v veliki dvorani SNG Maribor, letos z neposrednim televizijskim prenosom na 1. programu TV Slovenija in radijskim prenosom na Radiu Maribor in Radiu Si.

Glasovanje, katera bo naj nova slovenska skladba zadnjega leta, teče do 13. septembra, o zmagovalcu z glasovi odločate poslušalci.

Ob koncu druge epizode festivala Frišno/Fresh 2022 sta slavila Neisha in Emkej.
Sašo Bizjak

Zabavno-glasbeno prireditev bo povezoval igralec Jure Ivanušič, ki se bo spet prelevil v vlogo mafijskega šefa z imenom Da Capo Forte, a letos skozi prireditev ne bo krmaril sam, saj se mu bo pridružilo več sovoditeljev, šlo bo za zelo znane televizijske obraze, katerih imena organizatorji še ne razkrivajo.

Na prireditvi bodo podelili nagrado za "Naj novo slovensko skladbo" zadnjega leta po izboru radijskih poslušalcev in nagrado za najboljšo izvedbo z big bandom. Lani sta na festivalu Frišno/Freš slavila mariborski reper Emkej z uspešnico Ljujezen in Neisha s skladbo Lajf je tvoj. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta