(VIDEO) Andrej Hofer iskreno spregovoril o svojem zdravljenju zaradi odvisnosti od alkohola

D.Ži
14.02.2024 09:54

Zdaj je jasno, zakaj "tiste" Evrovizije ni komentiral komentator, ki je s svojimi provokativnimi komentarji kdaj dvignil tudi oblak prahu. Najprej je moral poskrbeti zase.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Hofer pravi, da alkoholizmu ne botrujeta nujno stres ali izgorelost. 
Janez Kotar

Kar nekaj časa ga nismo videli na malih zaslonih ali slišali v radijskem etru, a medtem se je Andrej Hofer že vrnil in na polno zavihal rokave. Ugibanja, zakaj ga toliko časa ni bilo, so ostala, še najbolj opazna je njegova odsotnost bila v času Pesmi Evrovizije v Rotterdamu, ko je prenos namesto njega komentirala Mojca Mavec. Andrej Hofer je tokrat gostoval v pogovorni oddaji na Radiu Robin.

Z voditeljem Sandijem Morelom sta nepričakovano odprla tudi nekaj zelo osebnih tem, Hofer pa je razkril, da je leto in pol hodil na srečanja v psihiatrično bolnišnico v Idriji. Razlog? Alkoholizem, diagnoza, s katero se srečuje marsikateri Slovenec, a le redki so pripravljeni o njej tako odkrito govoriti. 

"Jaz nisem na svetu za to, da bi komu govoril, kakšen mora biti. Vsak naj poskrbi zase. Napeljal pa si na Idrijo, na psihiatrično bolnišnico. Leto in pol srečanj z ljudmi, ki so imeli zelo podobne stiske in zdravstvene težave. To je bolezen. Če imate težavo, to ni nobena sramota. Jaz sem jo imel in sem šel po pomoč," pravi Hofer, prepričan, da iskren pogovor o tem ne sme biti tabu. "Od odvisnosti od alkohola lahko zboliš tudi ti. Nima smisla, da se slepiš, da se to tebi ne more zgoditi," pravi voditelj in urednik na TV Slovenija. Moderatorja Sandija je zanimalo, ali je že našel odgovor, kaj ga je pripeljalo do pijače. 

"Jaz nisem na svetu za to, da bi komu govoril, kakšen mora biti," pravi Hofer. 
RTV SLO

"Na to vprašanje ni enoznačnega odgovora. Jaz ti bom zdaj povedal teorijo, ki so nas jo učili. Pri meni je rehabilitacija trajala leto in pol, lahko traja tudi tri, pa tudi po tem ni garancije. Pri meni zdaj teče že tretje leto abstinence," pravi Hofer in dodaja, da se vzrok alkoholizma skriva v tako imenovanem trikotniku, ki ga sestavljajo dedna zasnova, družinsko okolje ter vplivi in alkohol. Ne gre za stres ali preutrujenost. Gre za povezovanje treh točk trikotnika, težava pa se lahko razvija tudi 25 let, pri vsakem je drugače. Nekateri pomoči žal ne poiščejo. Meni, da iskanje pomoči ni sramotno, pri njem je trajalo leto in pol, v tem času je bil v službi bolniško odsoten. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta