Agresivna želva na priljubljeni hrvaški plaži spet ogrizla žensko. So kopalci žival nadlegovali? Pojavil se je posnetek

D.Ži
04.08.2023 12:56

Jezna orjakinja je na Čiovem spet napadla, tokrat je moč njenega ugriza začutila nič hudega sluteča kopalka.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Z želvo na Čiovem (to ni ta na fotografiji) je očitno nekaj narobe, meni strokovnjakinja. 
Profimedia

Vse bolj stresno postaja na priljubljeni plaži na hrvaškem Čiovem, od koder so pred dnevi poročali, da kopalce v morju in na plaži napada orjaška želva kareta, ki grize nič hudega sluteče dopustnike. Zdaj je agresivna žival spet napadla. Ženska je med plavanjem v ograjenem delu morja utrpela dva kar konkretna ugriza v nogo. 

Očividci pravijo, da je gospa povsem normalno plavala, nenadoma pa začela bežati iz morja na kopno, ker se ji je začela približevati agresivna želva. Ugriz karete je dva do trikrat močnejši od človeškega, žensko, ki se je kopala z možem, je tako močno ugriznila v meča in stegno, da je bila njena celotna noga okrvavljena, piše portal 24sata.

Previdno, kopalce na hrvaški obali napada orjaška agresivna želva: "Ugriznila me je v hrbet in mi sledila na plažo "

Milena Milčić, biologinja ter ustanoviteljica in lastnica Akvarija v Pulju, je ob tem za hrvaški Večernji list povedala, da gre najverjetneje za isto želvo, ki je na plaži na Čiovu v hrbet pred dnevi ugriznila žensko. "Želve karete običajno ne pridejo v plitvino, če pride do takšne situacije, to kaže na njihovo stanje, torej da niso dobro," je dejala in dodala, da je z želvo očitno nekaj narobe.

Fotografija je simbolična
Profimedia

"Razlog za takšne nesreče je lahko tudi to, da je v morju veliko ljudi, uzurpirali smo njihov naravni habitat. Išče mir, morda je tudi dezorientirana. Morje se zelo spreminja, mi pa smo priče tega," je dodala strokovnjakinja.

Fotografija je simbolična
Profimedia

"Moja žena se je kopala v približno meter, meter in pol, globoki vodi, ko je zakričala. Zagledal sem silhueto nečesa velikega. Mislil sem, da je hobotnica, ko sem se približal, sem ugotovil, da gre za želvo! Ženo sem izvlekel ven, želva pa je nadaljevala proti plaži, kjer jo je nek kopalec s silo vrnil v morje, da bi zaščitil sebe in ostale. Ugriznila jo je v hrbet v premeru 10 do 12 centimetrov in pustila veliko sled. Dolga je bilo od 80 do 100 centimetrov. Rana je takoj zakrvavela in pomodrela," je za Slobodno Dalmacijo pred dnevi povedal moški.

Medtem je hrvaški Novi list objavil posnetek, ki dogajanje na Čiovem prikazuje v drugačni luči. Pišejo, da naj bi kopalci želvo nadlegovali, se je grobo dotikali, komaj naj bi jim pobegnila v morje. Ugrize tako nekateri opazovalci pripisujejo njeni samoobrambi in prestrašenosti. Posnetek si lahko ogledate TUKAJ. 

 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta