Turista presenetil nepričakovan odziv hrvaškega natakarja, potem ko je naročil kavo: "Slišal je moj naglas ..."

D.Ži
28.07.2023 10:38

Beograjčan na famozno drago dubrovniško kavo ni naletel, je pa imel zanimivo izkušnjo z natakarjem v eni od kavarn na Stradunu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Beograjčan je pred kratkim obiskal Dubrovnik in na spletu delil zgodbo o tem, kako ga je prijetno presenetila gesta kavarniškega natakarja.

"V Dubrovniku sem preživel en dan. Na splošno so vsi zelo prijazni - prodajalke, natakarji, vsi po vrsti. Cene so nekoliko višje, navsezadnje gre za ekskluziven kraj, nisem pa naletel na famozno drago dubrovniško kavo, naročil sem jo v samem centru mesta, na tisti glavni promenadi," pripoveduje turist.

Reuters

"Naročil sem espresso in nekaj razlagal natakarju. Vprašal me je, če želim večji kozarec, odgovoril sem mu ... Slišal je moj naglas. Ko je prinesel račun, mi je povedal, da je z majhnim popustom. Ali mi je dal popust, ker sem 'naš' ali pa je bil to kakšen 'happy hour', nimam pojma. Vendar je bilo priročno," je popotnik zapisal na Redditu. Dodal je, da mu je Dubrovnik na splošno zelo všeč.

"Dubrovnik je nekaj najbolj neverjetnega. Bil sem na obzidju, mesto je lepo. Pričakoval sem, da bo lepo, ampak res je nekaj posebnega. Nihče mi ni razbil avta, vse je bilo fenomenalno. Velik pozdrav iz Beograda," je dodal.

Reuters

V komentarjih pod objavo so mu številni zapisali, da je dobil popust za "domačine". Beograjčan je dodal, da na Hrvaškem vedno dobi popust in da so "vsi normalni ljudje dobrodošli pri drugih normalnih ljudeh".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta