Branko Đurić - Đuro: Kako bi bil ljubosumen, če je moj otrok srečen?!

Sonja Javornik
25.05.2018 06:16
O Đurologiji sem najprej zelo veliko slišala. Moji prijatelji iz regije so mi namreč pripovedovali, da je to najbolj zabavna predstava, kar so jih videli. Na ljubljanski premieri v Cankarjevemu domu nisem bila prav nič razočarana, prej nasprotno. Zato komaj čakam, da bo 31. maja že 300. ponovitev v dvorani Tivoli. Ob impresivni obletnici smo legendo Branka Đurića - Đura povabili na pogovor.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osnutek predstave Đurologija je nastal v letalu na poti v Avstralijo.
PR
Konec meseca boste s tridnevno zamudo praznovali svoj rojstni dan z res veliko druščino v dvorani Tivoli. Vam je všeč, da bo predstava Đurologija takoj za rojstnim dnem?
Bi lahko rekli, da je Đurologija nekakšen »best of« najbolj zabavnih trenutkov vašega življenja? Navsezadnje se v predstavi sprehodite po spominih iz mladosti, kot je šola frajerjev v Sarajevu, omenjate družinsko življenje, kolege …
Vaša predstava je izjemna uspešnica. Očitno boste morali večkrat sprejeti ponudbo na gostovanje, za katero še nimate pripravljenega materiala, kajne? Predstava je namreč nastala bolj ali manj v letalu, ko ste šli v Avstralijo, kjer ste imeli nastope, za katere pred odhodom še niti zapiskov niste imeli, mar ne?
Kako to, da niste že prej naredili kakšne samostojne predstave, ko pa so bili stand upi že nekaj časa zelo priljubljeni?
V zadnjem letu ste bili zelo zaposleni s prenovitvijo gledališča, ki ste ga odprli v Zagrebu s kolegom Renejem Bitorajcem. Zdaj ste torej tudi uradno institucija. Kaj lahko pričakujemo od tega teatra?
Tudi v Zagrebu je bilo kar nekaj zapletov z birokracijo. Očitno nismo edini, ki imamo javno upravo, o kateri se zdi, da obstaja zato, da bi vse trajalo dalj časa.
Vam je kaj žal, da niste igrali pri Bjelogrliću v Sencah na Balkanu, glede na to, da ste sodelovali v njegovem Montevideu?
Ste Tanjo osvojili z duhovitostjo?
Sicer pa vedno pravite, da je Tanja še bolj duhovita kot vi, kar bo gotovo dokazala v svoji monokomediji. Mislite, da bo konkurenčna Đurologiji?
Kaj sta Zala in Ela podedovali po vas?
Kakšne posledice ima na vaše zdravje dejstvo, da ste vegetarijanec?
Kako skrbite za kondicijo?
Zaradi teatra in predstave ste v zadnjem času več od doma, kot ste bili prej. Tanja mi je že zaupala, da se je na to težko privadila. Kako pa je z vami, glede na to, da ste bili prej z družino praktično nerazdružljivi?
Kako ste sprejeli Zalin odhod v New York? Zdaj ima tam že svojo avtorsko predstavo, torej očitno namerava graditi kariero tam, ne doma.
Pred kratkim je Zala razkrila, da je resno zaljubljena. Ona je vaša najstarejša hčerka, zato me zanima, ali ste imeli kaj težav zaradi ljubosumja.
Cel intervju lahko preberete v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta