Brez vprašanj, jasno in glasno

Bojan Tomažič Bojan Tomažič
29.05.2018 15:29

Glasbena skupina Brez vprašanj je v klubu MC v promovirala novi album, na katerem je deset pesmi

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Brez vprašanj na odru kluba MC v Mariboru
Bojan Tomažič

Mariborska glasbena skupina Brez vprašanj je v petek v klubu MC predstavila novi album Malo morgen. Na dobro obiskanem koncertu so izvedli deset pesmi s plošče, ki je pravzaprav USB-ključek v obliki kasete, kakršne smo nekoč dajali v kasetofon, in še toliko dodatka. Mene ni, Ko mi ne gre, Poznam ljudi, Daj mi daj, Bonboni, Adijo, Jeza in žalost, Začuti strah, Huso in druge pesmi melodičnega punk benda so udarne, a dihajo. Temu primeren je bil odziv občinstva.
Brez vprašanj so nadaljevanje skupine Malo morgen, ki je v pesmi Mi masturbiramo pela: "Gremo se igrat na smetišče zgodovine, izkopljimo mrtvake, naredimo jih spet žive, in videli bomo, da danes, včeraj, tisoč let nazaj, mrtvak je iskal stvar." Lani oktobra so bili predskupina na koncertu Pankrtov v dvorani Stožice. Naredimo staro umetnost rokenrola - jasno in glasno, je slogan skupine s pesmimi, ki kar ne grejo iz ušes. Puta, Nikša, Jeza in David so naredili dobro ploščo in izvedli zanimiv koncert.
Še to ob rob koncertnemu dogajanju: kitarist David je pripravil tudi veganski čili in prišel je tudi Gorazd Elvič iz Čudežnih polj. Z Gogijem sva se pogovarjala o nenaklonjenosti mariborskih prirediteljev koncertov do domačih bendov in o nerazumljivi usmerjenosti študentov, ki so jim turbo folk pevka Jelena Rozga in njej podobni največji intelektualni dosežek in navdih. "Ne piše se nam dobro," je rekel on. "Slabo se piše tistim, ki jim bodo vladali," sem dodal jaz. Potem sem razmišljal, da morda ne bo tako hudo, ker niti vladajoči niti (ob)vladani ne bodo vedeli, ali je res tako. (bt)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta